13 Reasons Why op Netflix: aangrijpende Netflix serie

13 reasons why op netflix

13 Reasons Why op Netflix, veel besproken serie

Veel Amerikaanse nieuwssites stonden er de afgelopen week vol mee: de in korte tijd populaire serie 13 Reasons Why. De serie is onlangs verschenen op Netflix en is een Netflix Original serie. De serie gaat over een Hannah Baker, die zelfmoord gepleegd heeft. Een ‘vriend’ van haar, Clay, ontvangt een doos vol met cassettebandjes. Iets wat niet van deze tijd is, maar het verhaal nog sterker maakt. Lees hieronder meer over 13 Reasons Why op Netflix.


Zo nu en dan duikt er weer een Netflix serie op die menig nieuwssites doen schrijven. Positief, negatief of neutraal. 13 Reasons Why is er ook zo eentje. De serie gaat over Hannah Baker, een meisje dat onlangs zelfmoord gepleegd heeft. Zoals de titel doet vermoeden zijn er dertien verschillende redenen waarom zij zelfmoord gepleegd zou hebben. Als kijker van 13 Reasons Why op Netflix wordt je meegenomen langs alle dertien redenen. Iedere aflevering eentje.

Wat de serie op Netflix anders dan anderen maakt, is dat je twee verhaallijnen, in twee verschillende tijden tegelijkertijd meemaakt. Clay, een vriend, klasgenoot én oud-collega van Hannah, ontvangt enkele dagen na haar zelfmoord een doos met cassettebandjes. Dertien om precies te zijn. Op elk cassettebandje is een reden te horen en wordt een persoon genoemd die op dat bandje centraal staat. Als kijker wordt je meegenomen in het verhaal en ben je erg benieuwd of de zo aardig-lijkende Clay ook op de cassettebandjes zal staan.

Veel andere klasgenoten en personen op de middelbare school hebben de bandjes eerder gehoord. De regel is dat de bandjes na het luisteren doorgegeven worden aan de volgende persoon. Tijdens de serie luister je samen met Clay het verhaal van Hannah en kom je erachter wat er voor gezorgd heeft dat zij uit het leven is gestapt.

Het is de moeite waard om 13 Reasons Why op Netflix te kijken. Check hieronder de trailer. Wat trouwens ook een aanrader is, waar we eerder over schreven, is natuurlijk Peaky Blinders op Netflix!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties