2e hands iPhone kopen: bekijk deze tips!

2e hands iphone kopen

De iPhone blijft populair, zo ook in Nederland. Meestal na een of twee jaar kan de iPhone weer vervangen worden voor een nieuwer model bij de provider waar je een abonnement hebt lopen. De iPhone wordt dan aangeboden op tweede-hands websites, waar de iPhone meestal weer een nieuwe pappa vindt. 2e hands iPhone kopen? Lees hieronder dan eerst de handige tips!

Maar het kopen van een tweede-hands iPhone brengt veel risico’s met zich mee. Onderzoeksbureau Multiscoop heeft onderzocht dat een op de tien smartphones die gebruikt worden, tweede-hands modellen zijn. Sinds de introductie van de iPhone 3G in Nederland, is de iPhone de meest gewilde smartphone op tweede-hands gebied. Veel mensen willen een 2e hands iPhone kopen en daarom wordt het risico op een miskoop steeds groter.

René Smith en Ferry Timmer van smartphonereparatie- en onderhoudsservice The Fixables vertellen dat er vaak klanten binnen komen wandelen met tweede-hands iPhones. Het is altijd de vraag hoe de iPhone er dan van binnen uit ziet. Zo zijn er zogeheten ‘Clones’ en zijn er iPhones met een iCloud beveiliging, beide zijn niet bruikbaar. Een 2e hands iPhone kopen brengt altijd grotere risico’s met zich mee dan je verwacht.

Bekijk onderstaande vijf tips als je van plan bent om een iPhone 2e hands te kopen.

  1. Onderzoek de telefoon op externe schade. Zie je krassen, deukjes of andere schade? Ook goed de hoeken bekijken, dit kan aangeven dat de telefoon goed gevallen is.
  2. Probeer de iPhone werkend te zien. Is de Appstore bijvoorbeeld te openen? Dit is een indicatie om aan te geven of je te maken hebt met een zogeheten ‘Clone’.
  3. Bekijk altijd of er geen iCloud beveiliging of andere beveiligingen op geïnstalleerd zijn. Dit kan je trouwens eenvoudig hier doen via iCloud.
  4. Check altijd of de verkoper al langer actief is op desbetreffende website. Bij Marktplaats kun je al heel snel zien hoeveel jaar een verkoper actief is.
  5. Wacht altijd af tot je het product ontvangen hebt voordat je geld overmaakt. Dit is een tip die eigenlijk te mooi is, maar proberen kan altijd. Eventueel moet je gewoon langsgaan en ter plekke bovenstaande tips gebruiken.

The Fixables geeft iOS en Android cursussen om hun klanten te voorzien van handige tips en informatie over de smartphones. Op deze manier wordt de kennis voor de smartphones vergroot en is men meer op hun hoede. Lees meer over deze cursussen en de aanpak op de website van The Fixables.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties