Gesponsord: Alles over dakkapellen in een notendop

alles over dakkapellen

Een nieuwe dakkapel kiezen kan lastig zijn. Kies je voor een houten, kunststof of polyester dakkapel? Welke soort dakkapel sluit het beste aan op jouw wensen? Lees hier meer over de eigenschappen van de verschillende soorten dakkapellen.

Prijs

De prijs van een dakkapel is een belangrijke factor in het beslissingsproces. De verschillende soorten dakkapellen verschillen in prijs. Het is daarom verstandig om eerst een budget voor jezelf te bepalen. Daarna kan je kijken welke dakkapel hier goed op aansluit.
Vind hieronder per type dakkapel de kosten voor het plaatsen.
• houten dakkapel: vanaf € 3.000
• kunststof dakkapel: vanaf € 3.750
• polyester dakkapel: vanaf € 4.250
De houten dakkapel is dus het goedkoopste in aanschaf. Houdt er wel rekening mee dat de houten dakkapel meer onderhoud nodig heeft dan kunststof en polyester dakkapellen. Qua gebruik zal je voor de houten dakkapel dus wel wat duurder uit zijn.
Je kan ook kiezen voor een bouwwijze. De prefab dakkapel is hierbij de goedkoopste optie. De prefab dakkapel wordt vooraf geproduceerd in een fabriek. Door de efficiënte productie liggen de prijzen van een prefab dakkapel laag. Je kan ook kiezen voor een traditionele dakkapel. Deze dakkapel wordt ter plekke op je dak gebouwd. De prijzen liggen hierdoor wat hoger, maar je kan wel profiteren van meer keuzevrijheid.

Uitstraling dakkapellen

Een andere belangrijke factor waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een dakkapel is het uiterlijk van een dakkapel. Een houten dakkapel heeft een natuurlijke en authentieke uitstraling die vooral erg goed past bij oudere huizen. Wil je een unieke dakkapel? Kies dan voor de traditionele bouwwijze. Hierbij kan je een op maat gemaakte dakkapel laten maken en heb je dus volledige keuzevrijheid. En niet alleen de uitstraling van de buitenkant van de dakkapel is belangrijk. Zorg ervoor dat de binnenkant zo fraai mogelijk verwerkt wordt. Dit doe je door passende raamkozijnen te plaatsen, netjes de muren en het plafond te schilderen, of een mooie vensterbank te plaatsen.

Onderhoudsarm

Als je eenmaal een dakkapel hebt laten geplaatst wil je er natuurlijk zo min mogelijk omkijken naar hebben. Het onderhoud wat nodig is verschilt per dakkapel. De kunststof en polyester dakkapel hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig. Dit zijn sterke materialen die goed bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt is doorgaans genoeg om de dakkapel goed te houden. Een houten dakkapel heeft wat meer onderhoud nodig. Zo moet het schilderwerk van de dakkapel bijvoorbeeld regelmatig worden gecontroleerd en ongeveer eens per 5 jaar opnieuw worden gedaan.

Isolatie

Het is fijn als een dakkapel goed geïsoleerd is. Hierdoor verlies je minder warmte in huis en hierdoor kan je zelfs geld besparen op je energierekening. De kunststof en polyester dakkapel zijn van nature erg goed geïsoleerd. De isolatiewaarde van de houten dakkapel ligt over het algemeen wat lager. De isolatiewaarde is wel te beïnvloeden door het plaatsen van isolatiematerialen.

Gemak

Wil je een dakkapel laten plaatsen en wil je zo min mogelijk last hebben van de verbouwing? Kies dan voor een prefab dakkapel. De prefab dakkapel is vooraf al in de fabriek gemaakt en hoeft dus alleen nog maar op het dak te worden geplaatst. Dit neemt slechts één dag in beslag. Een traditionele dakkapel neemt vaak iets langer in beslag en hierdoor kan je dus wat meer overlast hebben.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties