Amateurs in Space: interessante documentaire, te zien op IDFA

amateurs in space documentaire

Documentaire Amateurs in Space: een jongensdroom van twee vrienden

Van 16 tot en met 27 november 2016 is het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) weer te vinden op verschillende locaties in Amsterdam. Tijdens deze 23e editie zijn er maar liefst 300 verschillende documentaires te zien. Eentje die ons aansprak: Amateurs in Space. Dit is werkelijk een documentaire over een jongensdroom van twee vrienden. Ze dromen ervan om een raket te bouwen waarmee ze naar de ruimte kunnen vliegen.

Het is altijd weer een mooi spektakel: IDFA! Wanneer jij net als ons kan smullen van interessante documentaires, is dit hét event waar je je eens in moet verdiepen. Hoewel er maar liefst 300 documentaires te zien zullen zijn tussen 16 t/m 27 november 2016, sprong er in onze ogen eentje tussen uit: Amateurs in Space. De herkenbare jongensdroom en vooral de wilskracht van de twee vrienden die hun droom werkelijkheid willen maken, zijn twee aspecten die onze interesse trokken.

De documentaire gaat over Peter Madsen en Kristian von Bengston, twee Denen die hun kinderdroom uit willen laten komen: zelf een raket bouwen en hiermee rondreizen in de ruimte. Samen gaan ze aan de slag met nog weinig financiële middelen. Door veel gebruik te maken van diverse vrijwilligers en diverse donaties lijkt hun droom steeds meer werkelijkheid te worden. Echter komen er ook veel tegenslagen op hun pad, dat het bereiken van het doel moeilijker maakt. Of ze uiteindelijk hun doel ‘samen’ bereiken is natuurlijk de grote vraag.

Lees ook: Een prachtige mini-documentaire van Joop Zoetemelk

Amateurs in Space is een documentaire die goed laat zien hoe een mens door kan blijven streven naar constante vernieuwing en het bereiken van een doel. Het is vooral interessant om te zien hoe hoe twee vrienden tijdens het bereiken van een doel een andere kant van hunzelf laten zien en zelfs elkaar grootste tegenstanders kunnen worden.

De documentaire Amateurs in Space wordt tijdens het IDFA op de volgende momenten en locaties vertoont:

Première: Zaterdag 19 november om 21.30 uur bij Tuschinski 1
Zondag 20 november om 12.30 uur bij EYE Cinema 1
Donderdag 24 november om 11.00 uur bij Munt 11
Vrijdag 25 november 22.15 uur bij Tuschinksi 4
Zondag 26 november 19.00 uur bij Tuschinski 2

Bekijk hieronder een trailer van de interessante en naar onze mening must-see documentaire.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *