Baarden zijn gezond

baarden zijn gezond

Na al die negatieve berichten rondom baarden, hebben wij uitgezocht wat nou eigenlijk de voordelen zijn van het hebben van een baard. Wat nou, baarden zijn vies en onhygiënisch? Baarden zijn gezond! Lees hieronder waarom baarden gezond zijn. 

Baarden bieden bescherming

Baarden beginnen meestal vanuit de nek tot aan de wang en bedekken hiermee een gedeelte van je gezicht. Omdat een baard best vol kan zijn, kan het een goede bescherming bieden tegen zonlicht. UV straling is slecht voor je. Een baard kan tot wel 1/3 beschermen.

Geen huiduitslag

Vaak na het scheren kan je last krijgen van huiduitslag. De rode en jeukerige huid ziet er niet uit en kan aardig irritant zijn. Bij het laten staan van je baard, beperk je last van huiduitslag. Niet scheren dus.

Huid langer gezond

Door te scheren wordt je huid sneller oud. Door je baard te laten staan en je relatief minder te scheren, verminder je het verouderingsproces. Daarnaast beschermt de baard tegen kou en blijft de huid goed gehydrateerd.

Minder snel verkouden

Zoals net beschreven werd, begint de baardgroei vanuit de nek. Hierdoor heb je een ‘dun laagje’ bescherming tegen kou en andere invloeden van buitenaf. Door deze bescherming verminder je het risico op verkoudheid.

Goed tegen astma

Door vele stoffen van buiten, kun je een allergische reactie krijgen of eventueel een astma-aanval. Door je baard en snor te laten staan, wordt er aardig wat stof opgevangen/tegengehouden. Dit verminderd dus de kans op een astma-aanval en/of een allergische reactie van hooikoorts of iets dergelijks.

Uiteraard houden we baarden gewoon schoon.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties