Onderzoek: Wat is de beste koffiemachine?

wat is de beste koffiemachine

Wat is nou de beste koffiemachine

Wist je dat er in de wereld voor ongeveer 55 miljard euro aan retailwaarde wordt omgezet? Koffie wordt gedronken door honderden miljoenen mensen wereldwijd en is na water s ’werelds meest gedronken drank. De een zet zijn kopje koffie traditioneel met snelmaling in de pruttelpot, de ander heeft een luxe machine met bonen erin, en weer een ander maakt gebruik van de welbekende koffiecups of koffiepads.
Koffiecups en koffiepads zijn er in vele verschillende merken verkrijgbaar, net als de bijbehorende koffieapparaten. We zetten de alle voor- en nadelen van de drie meest verkochte koffieapparaten even op een rijtje. Bekijk hieronder welke de beste koffiemachine is.

Nespresso

Nespresso wil graag een exclusieve kopje koffie aanbieden van de hoogste kwaliteit. Ze hebben zelfs heuse Nespresso boutigues, in onder andere de PC –Hooftstraat. Ze willen graag exclusief blijven en daarom zijn de cups ook niet overal verkrijgbaar. Je zult hiervoor naar de speciale boutigues moeten of de cups via internet bestellen. De prijzen beginnen vanaf €0,35 per koffiecup. Er zijn goedkopere cups op de markt van concurrerende merken die ook in de Nespresso apparaten passen, maar deze kunnen problemen veroorzaken zoals blijven hangen in het apparaat. Daarnaast geeft Nespresso aan dat de garantie vervalt indien er andere merken cups zijn gebruikt in het apparaat. De koffiecups van Nespresso zijn het duurste van de drie, maar eerlijk is eerlijk, de koffie is erg lekker.

Pluspunten Nespresso koffiemachine  
Erg lekkere koffie
In vele smaken te verkrijgen
Cups zijn van stevig alluminium

Minpunten Nespresso koffiemachine      

Cups niet gemakkelijk verkrijgbaar
Prijzig

Koop nu een KRUPS Nespresso apparaat

Dolce Gusto koffiemachine

Dolce Gusto zit in het middensegment. Deze cups zijn wel gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar in tegenstelling tot Nespresso. De prijzen voor deze koffiecups beginnen vanaf €0,31. Dolce Gusto zet zichzelf in de markt als apparaat dat niet alleen de standaard koffie kan maken, maar ook tig andere warme en koude dranken zoals warme chocolademelk, Latte Macchiato in diverse smaken en zelfs Cappuccino Ice. Voor wat betreft kwaliteit van de koffie doet deze niet veel onder ten opzichte van de Nespresso.

Pluspunten Dolce Gusto koffiemachine
Lekkere koffie
Diverse soorten koffiespecialiteiten te bereiden
Cups overal verkrijgbaar

Minpunten Dolce Gusto Koffiemachine
Vrij prijzig

Koop nu een Dolce Gusto apparaat

Douwe Egberts Senseo koffiemachine

Senseo Pads zijn de goedkoopste van de drie en zit in het lagere segment. De pads zijn werkelijk overal te verkrijgen. Elke supermarkt verkoopt ze en ze zijn tegenwoordig zelfs te vinden in drogisterijen. De prijs van een koffiepad (A-merk) begint op ongeveer €0,10. Veruit de goedkoopste van de drie. Wat wel een nadeel is van een koffiepad ten opzichte van koffiecups is dat koffiepads niet luchtdicht zijn. Dit betekent dat de aroma’s naar verloop van tijd vervliegen indien de pads niet luchtdicht worden bewaard. De smaak is ten opzichte van de Dolce Gusto en Nespresso ook minder. Dit komt mede doordat de Senseo met een lage druk koffie bereid. Koffieapparaten die met cups werken gebruiken de koffiecups om druk op te bouwen (tussen de 15 en 19 bar) om zo de maximale aroma uit de koffie te halen. Bij de koffiepads is dit niet mogelijk.

Pluspunten Douwe Egberts Senseo
Overal verkrijgbaar
Goedkoop

Minpunten Douwe Egeberts Senseo      
Minste kwaliteit koffie van de drie

Koop nu een Douwe Egberts Senseo apparaat

Wij kunnen geen duidelijke winnaar aanwijzen omdat iedereen een andere behoefte heeft en dus is er niet per definitie van de beste koffiemachine. Vind je de kwaliteit echt het belangrijkst en de prijs wat minder, dan zouden wij graag de Nespresso willen aanraden. Mocht je voor een goede prijs/kwaliteit verhouding willen gaan is wat ons betreft de Dolce Gusto de beste. Wil je weinig uitgeven aan koffie en een redelijk bakje koffie willen drinken, dan zijn de Senseo pads  het meest geschikt.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties