Bitcoin waarde grafiek: hoeveel is een bitcoin momenteel waard?

bitcoin waarde grafiek actuele koers

De waarde van Bitcoin was onlangs opgeklommen tot $ 10.000. Een jaar geleden sprak iedereen al van ‘het knappen’ van de zeepbel toen de cryptomunt de hoogte van $ 1.000 bereikte. Waar het eindigt weet niemand exact te vertellen, maar het wordt wel duidelijk dat banken spreken over ‘gokken’, terwijl online experts erin (willen) geloven. Gezien het feit dat de banken momenteel bijna geen rente verschaffen op spaargeld, gaat Jan en alleman op zoek naar alternatieven om geld op slinkse wijze te beleggen. Velen stoppen dan ook hun spaarcenten in de aanschaf van de Bitcoin. Maar wat is nu eigenlijk de waarde van de Bitcoin? En waar vind je een actuele Bitcoin waarde grafiek, die omgezet kan worden naar Euro. Lees hieronder meer over de Bitcoin waarde en op welke websites je een waarde grafiek vindt van deze munt.


Wie niet van de Bitcoin heeft gehoord, heeft onder een steen gewoond de afgelopen twee jaar. Het digitale betaalmiddel is in zeer korte tijd enorm populair geworden. Ook de media laat deze digi-munt niet links liggen, zowel positief als negatief worden er complete boekwerken over geschreven. Voor degene die zo’n Bitcoin willen aanschaffen wordt het steeds makkelijker gemaakt. Er zijn diverse websites die met behulp van iDEAL Bitcoins verkopen aan personen die er wel in lijken te geloven. Uiteraard is het slim om je wel te verdiepen in deze munt. Bekijk bijvoorbeeld voordat je over gaat tot aankoop enige tijd de Bitcoin waarde en koop ze op het juiste moment.

Een Bitcoin waarde grafiek is te vinden op diverse websites

De waarde van de Bitcoin is enorm flexibel en is bijna niet te voorspellen. Hoewel online-guru’s allerlei handvatten denken te hebben om de actuele koers in te schatten, lijkt het weer helemaal uit het niets te komen dat de munt onlangs nog de grens bereikte van $ 10.000. Het is daarom slim om bijvoorbeeld je bookmark-bar een website op te slaan waar een eenvoudige Bitcoin waarde grafiek te vinden is. Hiermee houd je jezelf op de hoogte van de actuele koers én krijg je een beeld hoe deze waarde enorm fluctueert. Hieronder vind je enkele voorbeelden van websites met zo’n Bitcoin waarde grafiek:

Wat is de Bitcoin nu eigenlijk en hoe bewaar je deze digitale munt?

Hoewel menig Nederlands gezin lijkt te investeren in de munt, is bijna niemand echt op de hoogte van de werking van de Bitcoin. In het kort is de Bitcoin een digitaal betaalmiddel wat bedacht is door Satoshi Nakamoto. Het gaat hier niet om Satoshi, het is een pseudoniem voor waarschijnlijk een grote groep slimme ontwikkelaars. Zij willen graag anoniem blijven, waarbij deze naam dus naar buiten gebracht wordt als  de ‘oprichter’. De Bitcoin is geen échte munt en is dus ook niet tastbaar, het gaat hier puur om een digitale versie. Een transactie met Bitcoins vindt plaats op basis van zogeheten peer-to-peer verbindingen. Op deze manier komt er bijvoorbeeld geen bank te pas, waardoor deze dus ook geen invloed hebben op de regulering van deze digitale munt.

Je Bitcoins worden verzameld in je wallet. Dit is als het ware een digitale portemonnee. Bij het openen van een portemonnee via bijvoorbeeld Bittrex, krijg je automatisch een uniek adres. Dit adres is eigenlijk een soort rekeningnummer waar jij je Bitcoins heen kunt sturen. Eenmaal verzameld in je wallet kun je de waarde van de Bitcoin bijhouden en gelijk controleren of de inhoud van je wallet meer of minder waard wordt. Een groot nadeel van deze digitale portemonnee is dat deze op je computer staat. Crasht je computer of wordt je computer gesloten, ben je ook je wallet kwijt. Daarom is het aan de ene kant slim om je wallet via websites te hebben als Bittrex, wat aan de andere kant ook weer het nadeel heeft dat deze gehackt zouden kunnen worden. Waar in de eerste instantie nog gewezen kon worden naar de bank bij verlies van waarde of daadwerkelijk een hack van je rekening, sta je er nu alleen voor.

Wel of niet investeren in Bitcoins?

Eerder schreven wij al een bericht of het slim zou zijn om in Bitcoins te investeren. Dit is alweer bijna een jaar geleden, waarbij de wereld er net zo tegenaan keek als nu. Het blijft een groot vraagteken met voor- en tegenstanders. Hoewel veel mensen het vergelijken als gokken in het casino, is er toch sprake van een kleine inschatting van de waarde. Enkele aanwijzingen kunnen zorgen voor een hogere Bitcoin waarde. Niet alleen Bitcoins, maar ook tientallen andere munten, waaronder de onlangs gepubliceerde ADA-coin van het Cardano netwerk. Deze is bijvoorbeeld nu alleen via één broker (verhandelaar) aan te schaffen. Wanneer deze bijvoorbeeld via veel meer aanbieders én via makkelijkere wijze (iDEAL bijvoorbeeld) aangeschaft kan worden, is er kans op het feit dat de vraag groter wordt. En vaak betekent een grotere vraag één ding: een hogere waarde.

Toch blijft het gissen en willen wij met je meegeven om niet zomaar al je geld erin te stoppen. Bedenk goed dat de waarde uit het niets enorm kan dalen. Je hebt dan geen instantie, bank of persoon om je vinger naar te wijzen. Alleen naar jezelf. Daarom raden wij aan om goed te kijken naar een variant van een Bitcoin waarde grafiek voor je over gaat tot aankoop en je zelf goed in te lezen! Check ook enkele video’s over de uitleg van dit digitale betaalmiddel, bijvoorbeeld een video als onderstaande.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties