Nice: botendeelplatform Barqo voor het delen van boten

botendeelplatform barqo

Een boot aanschaffen is ongelooflijk duur. Niet alleen de aanschaf, blijkt als we ons kort verdiepen in de kosten van een ligplaats in bijvoorbeeld Amsterdam. Zonde, dachten de oprichters van Barqo. Barqo is een online platform, waarin booteigenaren hun boten kunnen delen met degene die op dat moment graag willen varen. Een prima oplossing voor het grote gedeelte van de boten die op klotsend water langs de kade liggen te nietsen. Lees hieronder meer over dit geniale botendeelplatform.

Steeds vaker komen er handige platforms naar voren, die daadwerkelijk een oplossing bieden. Afgelopen week viel ons oog op botendeelplatform Barqo, een platform waar het delen van boten centraal staat. Laten we het de Airbnb van de botenwereld noemen. Het idee is ontstaan door een conclusie dat er onwijs veel boten nutteloos aan de kant liggen. Terwijl juist aan de andere kant mensen staan te springen om eventjes lekker te varen met mooi weer.

Inmiddels al 8.000 boten op het botenplatform te huur

Floris van Hoogenhuyze, Thijs Janssen en Dennis van Kappen besloten daarom een platform te starten waar boten gedeeld kunnen worden. En dat slaat aan, blijkt als we kijken naar de cijfers van dit nog jonge bedrijf. Maar liefst 8.000 boten worden al gedeeld en het botendeelplatform is inmiddels actief in tientallen landen.

Net als Airbnb is hier sprake van een ‘two-sided platform’. Aan de ene kant zijn de booteigenaren te vinden, die graag hun boot willen verhuren. Slim, want de boot ligt anders toch in veel gevallen aan de kade. Aan de andere kant bevinden zich geïnteresseerden die juist staan te springen om een lekker boottochtje bij mooi weer. Vanwege de verschillende doelgroepen, kun je bij Barqo terecht voor simpele sloepjes tot aan luxueuze jachten.

Het botendeelplatform biedt dus eigenlijk een groot voordeel voor booteigenaren en voor degene die graag willen varen maar geen boot hebben. Zo maakt van Hoogenhuyze de vergelijking met een huis in tijden van vakantie: “Tegenwoordig ben je dief van je eigen portemonnee als je tijdens de vakantie je huis leeg laat staan en zo is het ook met een boot. De kans op schade en diefstal is prima verzekerd, je weet wie je boot huurt en je hebt geen administratieve rompslomp”.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties