IJskoude cocktails voor in de winter

cocktails voor in de winter

Cocktails voor in de winter op een rij!

De laatste dage is het weer ijskoud buiten. Waarbij je ’s ochtends met tegenzin de ramen van je auto moet krabben, plof je ’s avonds heerlijk op de bank met behoefte aan een lekker drankje. Eerder schreven we al over heerlijke cocktails voor mannen. Dit keer hebben we weer drie ijskoude cocktails voor in de winter op een rij gezet. Check de cocktails hieronder en maak ze in een handomdraai!

#01 Wintercocktail American Wildefire

winter cocktail american wildfire
Fotografie door Nanda Hagenaars

Gek op bitter lemon en een heerlijke nasmaak van Cherry Brandy Liquer? Dan is deze cocktail voor in de winter een heerlijke optie om zelf te maken. Zorg voor deze cocktail wel dat je een shotglaasje in de glazenkast hebt staan! Bekijk hieronder wat je ervoor nodig hebt:

1/3 Bols Cherry Brandy Liquer
1/3 Thomas Henry Bitter Lemon
1/3 Bourbon (Makers Mark)

Pak een shotglaasje. Je maakt deze cocktail heel eenvoudig door te beginnen met een derde Cherry Brandy Liquer, vervolgens de Bitter Lemon van Thomas Henry en tot slot aftoppen met Bourbon. Heerlijk!

#02 Wintercocktail Monkey FIZZ

monkeyfizz cocktail voor in de winter
Fotografie door Nanda Hagenaars

Misschien wel een van de lekkerste cocktails voor in de winter: Monkey FIZZ.  Hoewel we gek zijn op een ijskoude cocktail, hoeven wij hier ’s ochtends nog niet aan te denken. Echter is deze cocktail van oorsprong een ontbijt cocktail. De cocktail is al in 1895 ontstaan en wordt tegenwoordig wel gewoon ’s avonds gedronken. Pak onderstaande benodigdheden en maak ‘m zelf:

Pilsner glas
40ml Thomas Henry Ginger Ale
40ml Blended malt whisky (Monkey Shoulder)
15ml Limoensap
15ml Suikersiroop
Eiwit van 1 ei

Doe alles in een shaker met veel ijs, maar wacht nog even met de Ginger Ale. Schud de inhoud zo’n 20 seconden goed door elkaar. Haal het ijs eruit Shaken maar: schud alles nog lekker door elkaar, dit zorgt voor een heerlijke schuimlaag! Giet de inhoud in het Pilsner glas met ijsblokjes en top af met de Thomas Henry Ginger Ale! Proost!

 #03 Wintercocktail Pearlesque

De pearlesque wintercocktail
Fotografie door Nanda Hagenaars

Deze cocktail voor de winter ziet er ten eerste fantastisch uit en zullen je maten versteld doen staan. Deze cocktail staat ook wel bekend als hét drankje voor de levensgenieter. Jep, wij dus! Het is eigenlijk een prachtige variant op de Gin & Tonic. Check hieronder wat je ervoor nodig hebt:

Cocktail glas
30ml Gin (Hendrick’s Gin)
60ml Thomas Henry Tonic Water
1 Barlepel parelstof
Komkommer stir

Waarschijnlijk zet je een groot vraagteken bij parelstof. Dit is echter wel hét ingrediënt wat deze winter cocktail zo speciaal maakt. Parelstof fiks je simpelweg bij patisserie afdelingen en groothandels. Even op zoek gaan dus. Schenk alles bij elkaar in het glas met ijsblokjes en roer alles door elkaar! Makkelijker kan het niet toch?

En wat vind jij van bovenstaande cocktails voor in de winter? Laat jouw creatie zien in de comments of via onze Facebookpagina!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.