Cocktails voor mannen tijdens een koud herfstweekend

Cocktails voor mannen op een rij met Thomas Henry

De bladeren aan de boom worden weer langzaam bruin, de wind is weer ouderwets koud en de verwarming wordt in de avond weer langzaam opengedraaid. Jep, het is herfst aan het worden. Niets is lekker om dan heerlijk op de bank te ploffen met een heerlijk drankje. Op zoek naar eens een ander drankje dan altijd hetzelfde goedje? Probeer eens te mixen met Thomas Henry! Leer hieronder in een handomdraai heerlijke cocktails voor mannen te maken met dit nieuwe frisdrankmerk en verwen jezelf tijdens zo’n gure avond.

Dit keer leren we je lekker cocktails voor mannen maken met Thomas Henry, een nieuw Duits frisdrankmerk. We zetten hieronder drie verschillende cocktails op een rij. Onze favoriet? Een heerlijke cocktail met Schotse rituelen, genaamd Famous Henry! Lees hieronder snel hoe je de cocktails in een handomdraai maakt en geniet nog van een lekkere mannencocktail.

Cocktail #01: Famous Henry

Famous Henry mannen cocktail

Onze favoriet! De cocktail Famous Henry is een heerlijke drankje met Famous Grouse, Thomas Henry Elderflower Tonic, muntblaadjes, bramen en suikersiroop. Het is zeer eenvoudig te maken en met name het schoteltje eronder typeert hem: het schoteltje zorgt ervoor dat je de cocktail kan omringen met crushed ice. Daarnaast is dit echt een cocktail om te drinken met anderen: als teken van kameraadschap geef je de cocktail door na een slokje te hebben genomen. Lees hieronder wat je nodig hebt en hoe je de cocktail vervolgens maakt.

Ingrediënten

Julep Cup
35ml Famous Grouse
40ml Thomas Henry Elderflower Tonic
10ml Suikersiroop
Muntblaadjes
Bramen
Crushed ijs

Zo maak je de cocktail

Duw de cup goed in crushed ice, zodat er van alle kanten ijs aan de cup zit en vul ook de cup zelf met crushed ijs. Doe vervolgens alle ingrediënten in de cup: giet het lekker over het ijs heen. Alles in de cup? Haal dan de ijskoude Julep Cup uit het ijs. Om hem af te maken kun je er nog bramen en muntblaadjes opzetten.

Cocktail #02: Genever Believer

believer cocktail voor mannen

Dit is ook een lekkere cocktail hoor! Deze cocktail kenmerkt zich vooral door de jeneverbes en de heerlijk frisse smaak. Een lekker groot glas gevuld met ijsklontjes zorgt ervoor dat de cocktail nog lekkerder wordt. De combinatie met bitter lemon is perfect. Benieuwd hoe je deze cocktail zelf maakt? Check hieronder wat je nodig hebt en bouw hem zelf.

Ingrediënten

Een groot lang glas
35ml Bols Genever 21
60ml Thomas Henry Bitter Lemon
25ml Rode wijn (Shiraz)
10ml Tijmsiroop
15ml Limoensap
Druiven en Tijm

Zo maak je de Genever Believer

Shake de Bols Genever 21, tijmsiroop en limoensap. Doe vervolgens ijsklontjes in de longdrink en zeef de mix over de ijsklontjes uit. Schenk vervolgens de Thomas Henry Bitter Lemon bij en daarna de 25ml rode wijn. Garneer de cocktail eventueel met tijm en druiven om hem af te maken.

Cocktail #03: Black Forrest

mannencocktail black forrest

Alweer de laatste cocktail voor mannen: Black Forrest! Dankzij de aanwezige ingrediënten die zorgen voor een kruidige smaak, zorgt deze cocktail op een koude herfstavond voor een heerlijk warm gevoel. En hoewel je waarschijnlijk in je kloffie op de bank zit te genieten van deze heerlijke cocktail, heb je het gevoel dat je je ergens in een natuurlijk bebost gebied bevindt met allerlei wilde dieren en verschillende bramenstruiken om je heen. Lees snel hieronder hoe je hem maakt om weer op te warmen vanavond.

Ingrediënten

Bordeaux glas
40ml Sailor Jerry
40ml Thomas Henry Soda Water
25ml Sweet Vermouth
20ml Grapefruit sap
15ml Bols Crème de Cassis
Muntblaadjes
Rozemarijn
5 bramen
Crushed ijs

Zo maak je de Black Forrest

Shake alle bovengenoemde ingrediënten door elkaar, zonder de Thomas Henry Soda Water en crushed ijs. Vul vervolgens het bordeaux glas lekker met crushed ice en zeef de mix uit over het ijs. Vul vervolgens het glas met Soda Water en garneer de cocktail met de muntblaadjes, bramen en rozemarijn. Alle drie zorgen ze voor een extra lekkere smaak aan deze cocktail voor mannen.

Zo, als jij nu geen zin hebt in een ijskoude cocktail die je even opwarmt, dan weten wij het ook niet meer. Welke van bovenstaande cocktails voor mannen ga jij binnenkort maken? 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.