De documentaire over voedsel die iedereen zou moeten zien: FOODMATTERS

documentaire over voedsel

Documentaire over voedsel die je anders tegen eten laat aankijken

Soms kom je een documentaire tegen die je aangrijpt. Niet aangrijpt op de manier van tranen, maar aangrijpt op de manier waarop je naar bepaalde dingen gaat kijken. Onlangs waren weer ouderwets aan het scrollen door documentaires op Netflix. Na wat trailers te hebben bekeken ging onze keuze uit naar ‘FOODMATTERS’. Deze documentaire over voedsel bleek echter een verborgen must-see documentaire te zijn. Lees hieronder waarom.

Tijdens het kijken deed het ons een beetje denken aan een Supersize me documentaire: veel wetenschappers, fastfood in Amerika en heel veel theorieën. Hoewel wij altijd sceptisch zijn op documentaires, is deze documentaire zeker de moeite waard om te gaan kijken. Deze documentaire over voedsel laat je op een andere manier kijken naar producten die je dagelijks koopt in de supermarkt. En denk je gezond te eten door een broccoli te koken met een aardappeltje erbij? Vergeet het maar.

We weten het eigenlijk allemaal: je bent wat je eet. Hoewel we denken alles zelf in de hand te hebben, is dit zeker niet het geval. Dat blijkt uit de gesprekken die gevoerd worden in de documentaire. De documentaire is gemaakt met verschillende experts in voedsel, gespecialiseerde doktoren in ziektes als kanker en scheurbuik en familieleden van baanbrekende wetenschappers.

FOODMATTERS laat je anders naar voedsel kijken, zelfs groente en fruit

In de documentaire komen een aantal bizarre aspecten naar voren. Vraag jezelf maar eens af hoe een mandarijn in de supermarkt ‘vers’ kan zijn, als hij al 3.200 kilometer moet afreizen om in de supermarkt te komen. Hoe kan hij dan nog steeds zo mooi zijn en zo lekker sappig zijn? En wil je supermarktvoedsel vermijden door zelf een moestuintje aan te leggen? Vergeet het maar: de grond lijkt verpest te zijn om gezond voedsel in te kweken: van de maar liefst 52 mineralen worden er in grond nog maar twee soorten teruggevonden en/of toegevoegd.

Ook is er een bizar onderwerp: het slikken van vitamine C. Hoewel de een zegt dat het onzin is om vitamine C te slikken, zijn de experts in de documentaires zeer enthousiast over vitamine C. Zij menen dat veel ziektes ermee geholpen kunnen worden indien er hoge dosissen toegepast worden. Echter is er tot nu toe alleen sprake van kleine dosis vitamine C bij ziektes, waardoor er nooit bewezen is dat dit echt helpt.

Mensen die onderzoek willen doen naar vitamine C: dat gaat moeilijk worden. De documentaire beweert dat onderzoeken die positief zijn over vitamine C  verborgen worden. Zelfs in grote bibliotheken in Amerika, waarbij medewerkers aan de documentaire zeggen dat deze betaald worden door de farmaceutische industrie.

Kortom, het is zeker de moeite waard om deze documentaire over voedsel te bekijken. Bekijk hieronder een trailer van FOODMATTERS en laat hieronder weten wat jij ervan vond!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *