Een prachtige mini-documentaire van Joop Zoetemelk

documentaire van joop zoetemelk

Ontroerende documentaire van Joop Zoetemelk door Sparta

Onlangs kwamen wij een video tegen op YouTube die we graag met jullie willen delen: een mini-documentaire van het bekende fietsenmerk Sparta. Het is een kleine documentaire van Joop Zoetemelk, waarin je meegenomen wordt in de tijd dat Joop Zoetemelk de Tour de France reed. Lees hieronder meer over de documentaire van Joop Zoetemelk door Sparta.

Joop Zoetemelk is Nederlands bekendste en beste wielrenner allertijden. Sparta, het bekende fietsenmerk heeft een prachtige documentaire gemaakt over het leven van Zoetemelk. In de video is telkens een mooie overgang te zien van hoe het was en hoe het nu is. Zoetemelk rijdt in de documentaire, Retour de France genaamd, nogmaals de Tour op een Sparta fiets.

Hoewel Joop Zoetemelk in de documentaire niet meer rijdt voor de sport, maar voor het plezier, komt hij nog goed de bergen op. Hij rijdt op een elektrische fiets en heeft nu tijd om onderweg te genieten van een bakje koffie en de omgeving. In de korte maar krachtige video is veel te zien van vroeger en hoe Nederland massaal afreisde naar Parijs. De documentaire van Joop Zoetemelk kun je hieronder bekijken. Oja, bij deze nog de prachtige uitspraak van Zoetemelk: “Vroeger fietste ik om te leven en nu leef ik om te fietsen!”. 

Meer informatie vind je op de website van Sparta.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.