De drie leukste steden voor citytrips in het najaar

drie steden voor een leuke citytrip in het najaar

Helaas zit de zomer er weer op en maken we ons op voor de herfst en winter. De zonvakantie hebben we gehad en sommigen zijn al bezig met de voorbereidingen voor een wintersportvakantie. Maar wist je dat je ook voor vrij weinig geld een lang weekend kan doorbrengen in een leuke stad? Vliegen is tegenwoordig zeer betaalbaar. Dus waarom niet nog een leuke citytrip aan de agenda toevoegen? Wij vertellen meer over de drie leukste steden voor citytrips in het najaar.

Drie leukste steden voor citytrips in het najaar

Sommige steden zijn gedurende de zomer erg druk of erg heet. Het is geen pretje om met 35 graden in een rij te moeten staan voor een museum. Daarom kan het juist in het najaar het perfecte moment zijn om deze steden eens te bezoeken. Wij zetten een aantal toffe steden voor je op een rijtje.

New York

Toegegeven, New York is niet de meest goedkope bestemming. Zowel de vliegtickets als de kosten voor verblijf zijn in New York vrij prijzig. Mocht je deze wereldstad toch graag eens bezoeken, dan is het aan te raden om dit in het najaar te doen. In de winter kan het namelijk erg koud zijn met gemiddelde temperaturen net boven de 0 graden celsius. In de zomer is het juist vaak erg warm. In het najaar is het gemiddeld een graad of 20. De ideale omstandigheden dus voor een citytrip!

Rome

Een beetje voor de hand liggend, maar Rome mag absoluut niet ontbreken. Net als voor New York geldt dat in Rome de zomermaanden erg warm kunnen zijn. Daarnaast wordt Rome in de zomermaanden overspoelt met toeristen. Bezoek de Italiaanse hoofdstad daarom eens in het najaar, wanneer de temperatuur nog steeds erg prettig is. Bovendien zijn de vliegtickets en hotelprijzen in deze periode een stuk lager.

Parijs

Voor degenen die het liever iets dichter bij huis zoeken is Parijs een echte aanrader. Parijs is eenvoudig te bereiken met zowel het vliegtuig, trein als de auto. Qua weersomstandigheden in het najaar doet het niet zoveel onder als bij ons in Nederland. Wat Parijs echter ideaal maakt voor een citytrip in het najaar is het feit dat er zoveel leuke dingen binnen te doen zijn. Mocht het slecht weer zijn, dan kun je jezelf altijd vermaken bij diverse musea zoals het wereldberoemde Louvre. Ook staat Parijs erom bekend dat je er erg goed kunt shoppen. Er zijn namelijk tal van grote warenhuizen.

Reisverzekering

Het is verstandig om goed na te denken over het afsluiten van een reisverzekering. Of het nou voor een strandvakantie, wintersport of een (korte) citytrip is. Je kunt altijd door een ongelukje onverwachts naar de dokter, of nog erger, naar het ziekenhuis moeten. Of stel je voor dat je na een avond stappen terug komt in je hotel en je camera en tablet blijken te zijn gestolen? Geen prettige gedachte. Reisverzekeringen van bijvoorbeeld Centraal Beheer bieden de mogelijkheid om jezelf financieel in te dekken tegen deze onverwachte situaties. Je kunt zowel een kortlopende reisverzekering afsluiten, voor bijvoorbeeld de periode van je vakantie. Ga je meer dan 2 keer per jaar op vakantie of langer dan ongeveer 2 weken, dan kan het al voordeliger zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties