Einde verhaal voor radiozender Fresh FM

radiozender fresh fm verleden tijd

Radiozender Fresh FM mag niet langer uitzenden via de ether

De vergunning van Fresh FM voor de FM- en DAB+- frequenties is vandaag ingetrokken. Wegens het niet gebruiken van meerdere frequenties mag de Haagse radiozender geen muziek meer uitzenden via de ether. Sinds 2003 had Fresh FM een vergunning voor de frequenties. Dit is vanaf nu dus verleden tijd. En dat betekent dat er ook een eind is gekomen aan de heerlijk bekende House top 1.000. Lees hieronder meer over het intrekken van de vergunning van radiozender Fresh FM.

Vanaf vandaag is de vergunning ingetrokken voor Fresh FM. De vergunning is verleden tijd, omdat de radiozender niet alle frequenties zou gebruiken, volgens Agentschap Telecom. Vanwege het feit dat dit in strijd is met de vergunningsvoorwaarden, heeft Agentschap Telecom besloten een einde te maken aan de vergunning en deze in te trekken.

Dit betekent ook een einde aan de House top 1.000

Misschien wel het paradepaardje van de Haagse radiozender: de House top 1.000. Deze jaarlijkse toplijst was gevuld met heerlijke house muziek, waar veel luisteraars de radiozender speciaal voor aanzetten. Fresh FM is eigendom van SCOEZH, Stichting Commerciële Omroep Exploitatie Zuid-Holland.

SCOEZH heeft nog geprobeerd om de intrekking van de vergunning van Fresh FM te schorsen, maar dit heeft de rechtbank op 29 augustus afgewezen. Met ingang van 31 augustus is Fresh FM dus verleden tijd en wordt de vrijgekomen frequentie opnieuw geveild.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties