Halloween vieren in het buitenland? Hier moet je zijn!

Halloween vieren in het buitenland

Halloween vieren in het buitenland kan in verschillende steden op ultieme wijze

Onlangs heeft Hotels.com™ een mooi onderzoek gedaan naar steden in het buitenland waar Halloween groots gevierd wordt. In deze blog sommen wij de verschillend steden voor je op en kom je te weten hoe ze Halloween vieren in het buitenland. Bekijk de lijst hieronder en zorg ervoor dat jij Halloween dit jaar op de échte manier viert! Halloween vieren in het buitenland? Check dan hieronder direct waar je moet zijn.Halloween, eerder schreven we al over het de geschiedenis van dit griezelige feest, wordt in veel steden in het buitenland uitbundig gevierd. Zo worden er speciale markten gehouden, worden er gedeeltes van steden ingericht als spookstad en zijn er nachtclubs waar je een enge outfit aan móét doen. Bekijk hieronder de lijst met steden wanneer jij Halloween in het buitenland vieren wilt.

Parijs: vette nachtclubs en een griezelige spookstad

In Parijs moet je zijn als je Halloween op griezelige wijze wilt vieren. Hier vind je namelijk de vetste nachtclubs waar je alleen wordt toegelaten met een bizar griezelig kostuum. Niet alleen voor jong volwassenen is dit de plaats om te zijn, ook voor families is er zat te doen. Zo verandert Asterix Park in een ware spookstad en kun je natuurlijk ook even je horror behoeften ophalen bij Disneyland Parijs. Dit park is namelijk in deze tijd ook gedeeltelijk omgetoverd tot een waar horror landschap. Blijven pitten in Parijs? Kies dan voor Hotel du Midi Paris Montparnasse, een griezelige locatie aan de rand van ondergrondse catacomben…

Helsinki: niet een nacht, maar een hele week Halloween!

Waar men normaal gesproken Halloween viert in de nacht van 31 oktober, wordt in Helsinki de hele week Halloween gevierd. De hele week zijn er mooie feesten in de wijk Lappeenranta, waar nachtclubs veranderen in uitgaansgelegenheden voor creeps. Ook hier de tip voor een mooie slaaplocatie om in de trant van Halloween te blijven: Hotelli Seurahuone Helsinki. Dit is een hotel waar ’s nachts spoken schijnen rond te dwalen.

Warwick Castle: de engste locatie in Engeland tijdens Halloween

De meeste horror verhalen komen natuurlijk uit het Verenigd Koninkrijk. Echte Britse horror vind je in Warwick Castle. Dit is een goede locatie om Halloween in het buitenland te vieren, omdat er in dit oude kasteel in de nacht griezelige figuren tot leven komen. In heel Engeland is er verder groot feest: overal wordt vuurwerk afgestoken en zijn er mooie spektakels te bewonderen. Slaaptip: Ettington Park Hotel. Hier gaan veel geestverhalen te ronde. Geïnteresseerd? Ga dan ook mee in de nabijgelegen georganiseerde ‘Ghost hunts’…

Darmstadt: een bezoek aan het Frankensteinkasteel

Niet zo snel bang? Ga dan voor een weekend naar Darmstadt. Hier ligt namelijk het Frankensteinkasteel, waar verhalen over zijn dat de eigenaar nog steeds rond schijnt te dwalen. Het is een eng Middeleeuws fort waar je kunt ‘genieten/griezelen’ van een geweldige tour. Honger gekregen? Dan kun je ook op deze locatie genieten van een lekker maal. De aanbevolen slaaplocatie is Hotel Huttl. Dit hotel is wel alleen weggelegd voor niet-snel bange dudes. Het ligt namelijk vlakbij Worms. Onder de hoofdstraat van Worms is een groot ondergronds gangenstelsel te vinden, waar ’s nachts geesten van Tweede Wereldoorlog soldaten schijnen te zitten. Reken maar op veel herrie.

Edinburgh: ook wel de Stad van de Geesten

Wij waren er afgelopen jaar nog op bezoek en schreven hier een uitgebreid verhaal over Greyfriars Kirkyard. Deze stad wordt de Stad van de Geesten genoemd en dat is niet heel gek als je beseft dat er door iedereen gezegd wordt dat er in elk steegje een dode op je staat te wachten. Ook zijn er veel bizarre verhalen te lezen over Dalhousie Castle Hotel, waar je natuurlijk moet blijven slapen als je echt je angst wilt overwinnen. Bekijk hieronder nogmaals onze opnames op het kerkhof in Edinburgh.

Waar wil jij Halloween vieren in het buitenland? Wij zijn benieuwd, laat het weten in de comments. Ook als jij al eerder naar een van bovenstaande steden bent geweest en je hier ervaringen hebt opgedaan.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *