Een hamburger uit 1910 proeven? Binnenkort mogelijk!

Hamburger uit 1910 proeven is mogelijk!

Op 16 juni 2016 opent Het Smaakmuseum in Odijk haar deuren. Dan is het mogelijk om bijvoorbeeld een hamburger te proeven uit 1910. Nou ja, niet helemaal: door het opkweken van oude zaden van oude gewassen van 1850 tot 1950, kunnen deze ingrediënten gebruikt worden voor de bereiding van de unieke hamburger. Lees hieronder meer over een hamburger uit 1910 proeven.

In Het Smaakmuseum komen onderzoek, kooktechnieken, eetgewoonten, plantenrassen én gerechten samen. Een kenniscentrum is misschien een beter woord voor dit unieke museum. Er valt niet alleen te eten en te proeven, ook zijn er rondleidingen, waar je kennis maakt met de smaak van vroeger. Verwacht geen felgroene komkommers zoals je deze in de supermarkt koopt: de komkommers smaken waarschijnlijk anders en kunnen zelfs geel zijn.

Creative Chef opent van september t/m augustus een pop-up restaurant. Hier kun je reserveren voor bijvoorbeeld een speciale lunch of diner. Chefkok Jasper Udink ten Cate bereidt dan bijvoorbeeld hamburgers met oude plantenrassen uit Het Smaakmuseum.

Zou jij een hamburger uit 1910 proeven?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.