Herberg CooCabane in de Ardennen

Herberg CooCabane in de Ardennen

Midden in de Ardennen: Herberg CooCabane!

Afgelopen weekend waren we in de Ardennen, waar we verbleven in herberg CooCabane. We waren van te voren op zoek naar een simpel verblijf, waar de kosten niet al te hoog waren. Je bent immers de hele dag op pad. Al snel viel ons oog op Herberg CooCabane in de Ardennen. Deze mooi-uitziende herberg hebben wij ervaren en komen hieronder met een kort verslag. Herberg CooCabane in de Ardennen.

Het is vanaf Nederland helemaal niet zo ver rijden naar Coo, het gebied waar veel activiteiten zich afspelen. CooAdventures is een gaaf bedrijf, waar heel veel activiteiten mogelijk zijn. Denk hierbij aan Ferarri rijden, quads huren, uit een helicopter springen en heerlijk mountainbiken. Gezien deze activiteiten hebben we een herberg in de buurt gezocht. Nog op geen 500 meter afstand lag herberg CooCabane.natuur in de ardennen

De Herberg

De kamers van CooCabane zijn ruim en bieden eigenlijk alles wat je nodig hebt. Je hebt de mogelijkheid tot het boeken van een kamer met een privé badkamer. De kamers zijn groot en voor verschillende aantallen. Wat een grote meevaller was, was het ontbijt wat inclusief was. Elke morgen heb je de mogelijkheid om tussen 8.00 en 10.00 uur te genieten van verse jus d’orange, eitjes en vers gebakken brood.

‘S avonds kun je heerlijk ‘pintjes’ drinken in de bar die op de begane grond te vinden is. Uiteraard zijn dit ‘Jupiler’ pilsjes, wat voor de een misschien wat minder is, maar na een dag activiteiten gaat het er echt wel in. Het personeel is geinteresseerd en behulpzaam. Ook bij Herberg CooCabane kun je activiteiten plannen. Dit kan wandelen, mountainbiken, raften, klimmen en nog veel meer zijn.

Omgeving

De omgeving, Coo, ligt bovenin de Ardennen. Het gebied is bekend om haar prachtige watervallen, die met grote kracht water naar beneden laten vallen.watervallen van Coo in de ardennen Met een trap naar beneden sta je letterlijk naast de waterval en kun je deze bijna aanraken. Hier vlakbij zit dus CooAdventure, waar je activiteiten kunt plannen. Wij kozen voor een mountainbike tour van 30 kilometer dwars door bebost gebied.

Je hebt keuzes uit verschillende fietsen: zonder vering, met voorvering of geheel geveerd. Onze voorkeur ging uit naar degene met de voorvering. De mountainbike route is prachtig: het is eerst even klimmen, dan genieten van het uitzicht en dan afdalen. En dit zo’n tien keer.

bosgebied ardennenOp sommige delen van de route is het haast onmogelijk om normaal te fietsen: een uitdaging dus! Dit maakte het net even wat mooier dan het al was. Op de helft van de route kom je een restaurant tegen, waar je even tot rust kan komen met, weer, een ‘pintje’.

‘S avonds stappen kun je in deze omgeving eigenlijk niet. Al is het niet de plek om te zijn om te stappen, zijn we wel op zoek gegaan naar een uitgaansgelegenheid. Al snel kwamen we uit in Malmedy, een plaatsje dat 20 minuten rijden is vanaf Coo in de Ardennen.

Het verblijf is ons zeer bevallen is zeker voor herhaling vatbaar. Heb jij wel eens gemountainbiked dwars door de Ardennen? Bekijk hier de website van CooCabane en boek eenvoudig je verblijf met je vrienden!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties