Herkenbaar tijdens het reizen met het openbaar vervoer

herkenbaar tijdens reizen openbaar vervoer

Dit is zó herkenbaar tijdens het reizen met het openbaar vervoer

Reis jij ook vaak met de bus of met de trein naar je werk of school? Dan irriteer je je vast mateloos aan een aantal herkenbare feitjes. Iemand die zijn tas op de plek naast hem houdt, in de hoop dat er maar niemand naast hem komt zitten. In een overvolle bus tegenover iemand zitten die een broodje pindakaas gaat eten? Lees hieronder mee. Ik som even herkenbare feiten op tijdens het reizen met het openbaar vervoer. 

De plek naast hem of haar wordt bezet gehouden

Het is zo irritant als iemand zijn tas naast hem of haar neerzet. Puur in de hoop dat er maar niemand naast komt zitten. Weg met die tas, ik wil zitten!

Iemand die door de trein loopt met een zak patat

Het is einde dag, je hebt een hele dag gezwoegd en wilt naar huis. Op naar jouw bordje voer. Even niet denken aan eten, we zijn er bijna. Niet mogelijk. Er komt natuurlijk weer iemand door de trein gelopen met een grote zak vet-ruikende-patat-met-extra-mayonaise, gehaald op het station.

Anderen die zo snel mogelijk de bus in willen gaan

De bus is er nog niet eens, maar je ziet mensen al plekjes veroveren op het station. Met een beetje inschattingsvermogen weten ze bijna zeker dat de deuren van de bus daar zullen openen. Het is natuurlijk altijd lachen als de chauffeur besluit om hem net wat verder neer te zetten. Score!

Reizigers die lopen te schreeuwen in stilte coupé’s 

Lieve mensen. Stilte coupé’s zijn er niet voor niets. Kijk door een willekeurig raam naar buiten en je ziet een horizontale strook waar je niet doorheen kunt kijken. Hierop wordt nogmaals vermeld dat het gaat om een stilte coupé. Klep dicht dus.

Altijd dezelfde mensen in de bus of trein

Het zijn altijd, maar dan ook altijd dezelfde mensen die op hetzelfde tijdstip reizen op dezelfde lijn. Je weet nog niet net hoe ze heten, al hoewel je wel in je hoofd al hele verhaallijnen hebt opgezet. Het zou lachen zijn om eens tegelijk uit te stappen en degene te vragen wat hij of zij nou eigenlijk uitspookt in het dagelijks leven.

De buschauffeur die iets eerder is en bij een random halte gaat wachten

Je bent op weg naar werk of school óf je wilt graag naar huis. Het maakt niet uit welke van de twee van toepassing is, want niets is zo irritant als een buschauffeur die net in jouw voordeel wat tijdwinst heeft behaald, stilstaat bij een willekeurige halte, om de tijdwinst weer te verliezen. Uiteraard heel lief voor de reizigers die altijd net op tijd aankomen bij de halte om in te stappen, maar heel naar voor de inzittenden.

Iemand die in de bus met geld betaalt

Snel instappen, je OV-chipkaart scannen en klaar. Maar nee. Er staat natuurlijk weer iemand in de rij die met geld een buskaartje wilt kopen. Terwijl jij in die rij staat, besluit de chauffeur om de achterdeuren van de bus open te gooien, omdat het toch wel erg lang duurt. Dag plekje!

Heb jij nog meer herkenbare taferelen of vind jij bovenstaande ook herkenbaar tijdens het reizen met het openbaar vervoer? Laat het hieronder even weten!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.