Het grote verschil tussen Trump en Clinton

het verschil tussen trump en clinton

Het verschil tussen Trump en Clinton is enorm groot

Er zijn nog twee grote namen over die strijden voor het presidentschap van Amerika: Trump en Clinton. Maar waar verschillen deze twee nu eigenlijk in? Wat zijn hun standpunten en waarom is er geen grijs gebied waar te nemen tussen deze twee gegadigden? Lees hieronder het verschil tussen Trump en Clinton.

Allereerst zijn Trump zijn standpunten en opvattingen enorm ‘rechts’ en die Clinton juist ‘links’. Daarnaast is het natuurlijk een enorm groot iets als Clinton een vrouwelijke President wordt: zij is hiermee dan de allereerste vrouwelijke President van Amerika. Maar wat is nou het verschil tussen Clinton en Clinton? Lees hieronder enkele standpunten, waarbij je gelijk het grote verschil tussen deze twee kandidaten op kan merken.Trump is bijvoorbeeld fel tegen het homohuwelijk. Hij verafschuwt het en vind dat het niet zou mogen. Ook is hij tegen abortus. Sterker nog, hij vindt dat vrouwen die kiezen voor abortus gestraft moeten worden. Hier is Hillary Clinton juist het tegenovergestelde: zij vindt dat het moet kunnen, evenals het homohuwelijk, waar zij achter staat.

Daarnaast vindt Clinton dat wapenhandelaars als verantwoordelijke gezien moeten worden bij wapengeweld. Ook vindt zij dat degene die een wapen bij zich mogen dragen nóg beter gescreend moeten worden. Al met al een strakkere aanpak wat betreft het wapenbeleid dus. Hier is juist Trump weer het tegenovergestelde, die de mening met zich meedraagt dat wapens juist mensenlevens kunnen redden. Dit is sowieso al een discussie in heel Amerika die al heel veel jaren duurt.

En wat dacht je van het onderwerp wat hier ook enorm speelt: Klimaatverandering. Trump beweert dat er helemaal geen sprake is van klimaatverandering: dit zou een opgezet verhaal zijn. Clinton deelt deze mening totaal niet. Zij gelooft in het verslechterde klimaat en zegt dat de mens dit zelf moet oplossen. De mens is namelijk degene die dit zelf heeft veroorzaakt. Ook het onderwerp doodstraf geeft het verschil tussen Trump en Clinton weer goed weer: Clinton wilt dat de doodstraf het liefst afgeschaft wordt, Trump vindt juist dat deze doodstraf moet blijven.

Natuurlijk hebben ze hier en daar ook wel wat overeenkomsten. Zijn dat niet hun standpunten dan wel hun persoonlijke eigenschappen. Beide zijn ze gek op aandacht: zo gebruikt Trump zijn naam op alles wat hij in handen krijgt of beheert. Van investeringsbedrijven tot aan universiteiten. Beide staan ze natuurlijk ook bekend om het onderwerp ‘relaties’. Hillary is natuurlijk ‘de vrouw van’ en Trump juist vanwege zijn ‘vele’ relaties. De website Boerennieuws komt nog met een andere mooie overeenkomst: het besproken kapsel van beide kandidaten.

Weet jij nog meer verschillen? Laat het hieronder in de comments even weten!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.