Hoe importeer ik een auto? – Dudecollege #01

hoe importeer ik een auto

Hoe importeer ik een auto? Het is niet moeilijk om zelf een auto te importeren!

Hoe importeer ik een auto is een vraag die we vaak voorbij horen komen. We zijn er bijna zeker van dat jij het ook wel eens hebt meegemaakt als je wel eens auto’s checkt op Marktplaats: een auto die afkomstig is uit het buitenland. Je ziet op de foto’s al geen kentekens en de prijs is een heel stuk lager dan dezelfde modellen met soms nog een hogere kilometerstand. Jep, dat zijn negen van de tien keer auto’s uit het buitenland. Meestal uit Duitsland of België. Je kunt de auto wel kopen, maar hij zal toch geïmporteerd moeten worden. Veel mensen beëindigen hiermee hun interesse in desbetreffende auto. Zonde vinden wij, want het importeren van een auto is helemaal niet zo lastig, indien je gebruik maakt van de juiste zaken of een gespecialiseerd bedrijf dit voor je laat doen. Lees hieronder meer en krijg antwoord op de vraag “Hoe importeer ik een auto?”Auto’s uit onder andere Duitsland worden steeds vaker aangeboden op Marktplaats of andere autoverkoop websites. Hierbij zijn er dan vervolgens twee mogelijkheden: of de aanbieder heeft de auto al voor je geïmporteerd of biedt de dienst optioneel aan om dit voor je te doen, of je moet het zelf doen. De laatste situatie is het meest voorkomende geval. Maar hoe importeer ik een auto uit bijvoorbeeld Duitsland en wat komt daar allemaal bij kijken?

Er zijn websites die het gehele importproces van je overnemen. Meestal gaat dit om specifiekere en lastigere importsituaties, zoals bijvoorbeeld auto’s uit niet-Europese landen, denk aan Amerika. Daarnaast kun je er voor kiezen om sámen met een importeur de gehele import te regelen. Op die manier heb je zelf ook nog de controle en kun je de expertise van het import bedrijf gebruiken om alles goed te laten controleren. Uiteindelijk kun je er ook voor kiezen om het heft in eigen handen te nemen en zelf de auto te importeren. Toch raden wij je dan wel aan om gebruik te maken van een échte importeur, zodat deze bijvoorbeeld de verplichte BPM aangifte kan doen en kan zorgen voor een importkenteken. Maar hoe importeer ik dan een auto, met andere woorden, wie zijn deze aanbieders van het importeren van auto’s uit het buitenland?

Wij zijn eens rond gaan zoeken naar websites die bovenstaande opties voor ons uit zouden kunnen voeren. Gelukkig zijn er een aantal websites te vinden die auto’s importeren. Een voorbeeld is Easyimport.nl, een specialist in het importeren van auto’s uit het buitenland. Deze auto importeur biedt alle bovengenoemde opties aan: zelf importeren, samen importeren of het importeren van auto’s uit niet-Europese landen. Dus op de vraag “Hoe importeer ik een auto?”, kunnen we eigenlijk alleen maar zeggen: maak gebruik van de juiste specialisten, zoals Easyimport.nl en zoek van te voren goed uit welke gegevens er benodigd zijn. Gaat het om een Europees voertuig, ga dan samen met een auto importeur op onderzoek uit en zorg ervoor dat de importeur alle noodzakelijke regelingen treft: van je BPM aangifte tot aan het aanvragen van een importkenteken.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.