Hoe krijg je motivatie om te sporten?

hoe krijg je motivatie om te sporten?

Hoe krijg je motivatie om te sporten: check het hier!

Vaak als je naar bed gaat, besluit je om morgen écht te gaan sporten. Vanaf morgen ga je ervoor: volle bok en voor de volle 100%. Eenmaal de volgende dag is de motivatie weer ver te zoeken. Herkenbaar? Niet heel gek, veel mannen hebben ’s avonds meer motivatie op het moment dat sporten niet meer mogelijk is, dan wanneer jij de keuze hebt om te sporten. Om je toch over de drempel te helpen om die halters in de lucht te heisen, hebben we hieronder een aantal motivatie tips op een rijtje gezet. Krijg hieronder antwoord op de vraag ‘hoe krijg je motivatie om te sporten’ en race vanavond nog naar de sportschool.


#01 Bekijk sportvideo’s op YouTube

Om extra motivatie te krijgen, kan het zinvol zijn om verschillende work outs op YouTube te checken. Er zijn ontelbaar veel video’s op waarin medesporters je sportoefeningen uitlegt. Wedden dat je vanzelf zin krijgt om te gaan sporten?

#02 Stel doelen en schrijf deze op

Het is voor extra motivatie ook goed om doelen op te schrijven. Hang hier dan gelijk ook een tijdslimiet aan, zodat je hier naar toe kunt werken. Op die manier verplicht je jezelf om écht naar de sportschool te gaan om je doelen voor tijd te behalen.

#03 Luister motiverende muziek

Niet heel onbelangrijk: motiverende muziek. Naast motiverende video’s van sporten, vind je op YouTube ook heel veel motiverende muziek. Zoek maar eens op ‘sport motivation quotes’ en ontdek soundtracks gevuld met oppeppende teksten.

#04 Goede pre-workout doet wonderen

Een scoup pre-workout doet wonderen. Ga bij sportvoeding webshops eens op zoek naar pre-workouts en bekijk welke het beste aan lijkt te sluiten op jouw behoeftes. Pre-workout is goed om tot je te nemen voor je de deuren van de sportschool opengooit. Je voelt je gemotiveerder én een goede pre-workout kan ervoor zorgen dat je net wat meer tilt dan je normaal doet.

#05 Bereken eens hoe snel de zomer eraan komt

Naast het stellen van doelen om motivatie te krijgen voor sporten, is het ook slim om eens een berekening te doen wanneer het zomer is. In deze periode van het jaar wil je er natuurlijk als de Dan Bilzerian van Nederland bij lopen. Bereken het en ontdek hoe snel je aan de slag moet gaan (en hoe hard!).

Genoeg redenen voor motivatie! Heb jij nog meer antwoorden op de vraag ‘hoe krijg je motivatie om te sporten?’, laat het dan hieronder weten in de comments! Wat doe je hier eigenlijk nog?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties