Hoe maak je Beer Can Chicken?

hoe maak je beer can chicken?

Wat is het en hoe maak je Beer Can Chicken?

Beer Can Chicken, ook wel BCC genoemd is een steeds populairder gerecht waar je simpelweg alleen maar een blikje bier voor nodig hebt, een hele kip, wat olie en wat kruiden. Het zal hoogstwaarschijnlijk raar klinken, maar het is onwijs simpel en gruwelijk lekker. Hoe maak je Beer Can Chicken?

Wat heb je nodig om Beer Can Chicken te maken?

Onderstaande ingrediënten heb je nodig om Beer Can Chicken te maken.

  • Een hele kip
  • Olie
  • Kruiden (rub)
  • Blikje bier (33cl en het liefst een bruinbier)

Zodra je bovenstaande ingrediënten bij elkaar gesprokkeld hebt, kunnen we beginnen met het bereiden van Beer Can Chicken en zul je je niet meer afvragen hoe je Beer Can Chicken maakt.

De bereidingswijze van Beer Can Chicken

Verwarm eerst de oven voor op ongeveer 180 graden Celsius. Maak je eigen favoriete rub voor over de kip. Meer informatie over rub vind je hier. smeer de gehele kip lichtelijk in met olie en daarna met je zelfgemaakte rub. Nadat je de buitenkant hebt gedaan, ga je verder met de binnenkant van de kip.
Nu mag je even rusten en de helft van je blikje bier leegdrinken. De andere helft niet, want deze hebben we uiteraard nodig voor de Beer Can Chicken. De ingesmeerde kip mag je nu namelijk over het halve blikje bier schuiven.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de kip recht op in de voorverwarmde oven te zetten. Zorg ervoor dat de kip stabiel staat. Bak de kip in ongeveer anderhalf uur mooi bruin. Nadat de tijd verstreken is, kun je de kip uit de oven halen en vervolgens het blikje bier uit de kip verwijderen. Pas op, het blikje kan heet zijn.

Je eigen gemaakte Beer Can Chicken is nu klaar om opgegeten te worden. Wij vonden het smullen, jij ook?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties