Hoe verdienen YouTubers geld?

hoe verdienen youtubers geld

Hoe verdienen YouTubers geld en hoe werkt het?

Eerder schreven we al een blog hoeveel Nederlandse vloggers ongeveer verdienen. En ja, dat was en is nog steeds bizar veel. Zo zou een Kwebbelkop met zijn gamevlogs € 20k opstrijken per maand. Maar hoe ziet het verdienmodel van deze YouTubers eruit en hoe krijgen ze uitbetaald? Om dit te kunnen beantwoorden, hebben we onderzoek gedaan naar het verdien model van verschillende YouTubers. Hieronder geven we antwoord op de vraag “Hoe verdienen YouTubers geld?”.YouTubers hoeven niet per definitie vloggers te zijn. Zo zijn er ook veel YouTubers die pakketen openen, zonder dat ze hierbij hun eigen koppie laten zien en vertellen hoe hun dag eruit zag. Dit zijn meer ala Enzo Knol praktijken die natuurlijk wel de naam vlogger mag dragen. De meeste YouTubers verdienen door de mogelijkheid voor adverteerders te bieden om banners te tonen in hun video. Dit is die irritante reclame balk, onderin de video.

Hoe start je als YouTuber met verdienen?

Wanneer je een YouTube kanaal hebt gestart, moet je er eerst voor zorgen dat je kanaal een serieus kanaal is. Dit kan je voor elkaar krijgen door te zorgen voor een kanaalfoto, een omslagfoto en enkele video’s die al meerdere keren bekeken zijn. Wanneer dit allemaal zo is, heb je de mogelijkheid om per video aan te geven of je inkomsten wilt inschakelen. Wanneer jij dit inschakelt, worden er banners getoond in je video. Dit kunnen de standaard banners zijn onderin de video of complete video’s die beginnen af te spelen zodra iemand op jouw filmpje klikt. Meestal heeft de kijker dan na vijf seconden de mogelijkheid om de advertentie te eindigen.

Wanneer iemand naar een banner kijkt, verdiend de YouTuber hier al geld aan. Meestal werkt de berekening per 1000 views. Dit houdt in dat een YouTuber een bedrag krijgt per 1000 views. Verwacht hierbij geen jackpot: het wordt pas leuk als je tienduizenden views per video pakt en echt wel zo’n 30 a 40 video’s online hebt staan waarvoor dit geldt. Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden om geld te verdienen voor YouTubers, die men vaak niet meerekent als men de vraag beantwoordt “Hoe verdienen YouTubers geld?”.

YouTubers verdienen niet alleen geld met banners

Wat men in veel gevallen vergeet te bedenken is dat YouTubers vaak gezien worden als influencers voor een bepaalde doelgroep. Bedrijven spelen hier slim op in en proberen (vooral de laatste tijd) veelal een vlogger of YouTuber aan zich te koppelen. Merkversterking, de vlogger vertelt enthousiast over het merk of bedrijf en laat spullen zien of test deze uit. Hier worden meestal standaard bedragen voor afgesproken. Een Enzo Knol wordt bijvoorbeeld gesponsord door Volkswagen, waardoor hij lekker in een dikke vierwieler rond mag rijden. Ook een vorm van verdiensten. Daarnaast is er ook altijd nog het bekende affiliate kanaal. Dit houdt in dat een vlogger een commissie kan krijgen, wanneer een kijker een product of dienst aanschaft via hun kanaal. Door middel van een speciaal linkje in de beschrijving wordt de kijker ‘getracked’ en wordt duidelijk dat deze de aankoop heeft gedaan naar aanleiding van de video.

Heb jij nu antwoord op de vraag Hoe verdienen YouTubers geld? Laat hieronder in de comments weten als je nog vragen hebt, wij staan te popelen op ze te beantwoorden.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.