Hoe werkt het spel Blackjack eigenlijk? Dudecollege #04

hoe werkt het spel blackjack?

Hoe werkt het spel Blackjack: uitleg en meer informatie!

Naar onze mening een van de leukste spellen in het casino of thuis met je maten: Blackjack! Omdat er nog al veel verschillende manieren zijn voor het spelletje met allemaal eigen regels, hebben wij even voor je op een rijtje gezet hoe het spel Blackjack nou eigenlijk in elkaar steekt. Lees hieronder meer over ‘Hoe werkt het spel Blackjack’ en speel binnenkort nog een potje!

Laten we eerst even de term Blackjack verbreden: veel mensen noemen het namelijk ook wel 21-en. De naam 21-en komt simpelweg door het getal 21 wat je tijdens een potje Blackjack niet mag overschrijden. Het doel van het kaartspel is om zo dicht mogelijk bij de 21 te komen. Omdat je iedere keer een nieuwe kaart krijgt moet je goed inschatten hoe groot de kans is dat je de 21 niet overschrijdt. Er zijn verschillende strategieën om het spel te spelen. Op het internet zijn een aantal websites die veel verschillende strategieën verder uitleggen. Op de website Onlineblackjackinformatie.nl bijvoorbeeld, is een rij te vinden met verschillende blackjack-strategieën.


Het is daarom belangrijk om te weten wat de waardes van de verschillende kaarten zijn. De getallen 1 t/m 10 staan waar ze voor staan: het getal op de kaart staat gelijk aan het aantal punten. Alle plaatjes (behalve de Aas) zijn 10 punten waard. Bij een Aas heb je de keuze: 1 of 11, net wat jou beter uitkomt. Hoe werkt het spel Blackjack met inzetten en een bank?

Bij een potje Blackjack moet er ook altijd een ‘bank’ zijn. Deze speelt zelf ook mee, maar zet niet in. Zijn of haar rol is wel van groot belang: de bank kan namelijk winnen van iedereen. Win jij van de bank doordat jij dichter bij de 21 zit dan de bank, dan betaald de bank je uit.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.