Hoeveel verdienen bloggers in Nederland?

hoeveel verdienen bloggers in nederland

Onderzoekje: hoeveel verdienen bloggers in Nederland?

Bloggers, vloggers, social influencers…allemaal schieten ze als paddestoelen uit de grond. Hoe persoonlijker, hoe beter. Met THEDUDES.NL zitten we er eigenlijk tussenin: we zijn geen persoonlijke verhalen vertellers, maar brengen je liever op de hoogte van actualiteit die wij, mannen, interesant vinden. Echter blijft er dan wel de grote vraag “Hoeveel verdienen bloggers in Nederland?”. De een heeft het namelijk over bedragen met heel wat nullen in een jaar, terwijl een ander weer beweert dat bloggers helemaal niet zoveel verdienen. Wij gingen op onderzoek uit en proberen zo goed mogelijk een beeld te geven van het inkomen van een blogger.


Nee, we gaan het niet hebben over degene die hun verhaal het liefste via YouTube doen. Voor wat vloggers verdienen deden we eerder een klein onderzoek. Bloggers bestaan al jaren. Eigenlijk al sinds het prille begin van het internet. Zogeheten weblogs werden opgezet, waarbij men persoonlijke dagboeken bij ging houden. Deze weblogs werden als snel ware blogs en op verschillende manieren werd er geld verdiend. Via de volgende manieren kun je met een blog geld verdienen.

Bloggers verdienen het meeste aan geadverteerde berichten

Een van de grootste inkomstenbronnen zijn advertorials. Berichten die geschreven zijn in opdracht van een bedrijf, waarbij de blogger een standaard bedrag krijgt als vergoeding. Hoewel het een paar jaar geleden nog gissen was of er voor betaald was, is het nu verplicht om erbij te vermelden dat het gaat om een advertentie. Hoeveel een blogger hier aan verdiend is afhankelijk van een aantal factoren. Natuurlijk speelt bereik hierin de grootste rol. Een aantal bloggers hebben eens geprobeerd hiervoor een wiskundige formule op los te laten en kwamen met een start bedrag van € 50,-, wat vervolgens oploopt op basis van diverse factoren.

Ook een goede bron van inkomen: Advertentieblokken met banners

Er zijn verschillende programma’s waarmee je op een blog kunt aangeven dat er ruimte is voor banners. Een voorbeeld van zo’n programma is Google Adsense. Hiermee kun geef je aan met behulp van een code waar de banner zichtbaar wordt. Deze banners worden automatisch weergegeven op basis van interesses van de bezoeker van een blog. Een blogger kan wel zelf bepalen dat sommige categorieën niet getoond worden in de banners. Denk aan casino-achtige partijen die een blogger liever wilt mijden op zijn blog. Echter brengt het alleen veel op als een blogger ook daadwerkelijk veel bezoekers heeft. Klikken bezoekers van een blog op de advertenties? Dan brengen ze ook meer op. Op internet zijn veel schattingen te vinden, maar een gemiddelde prijs van € 4.50 per 1000 weergaven klinkt zeer reëel.

Affiliate marketing: slimme manier om extra te verdienen

Sommige bloggers pakken het helemaal slim aan. En een advertorial, en daarin ook nog eens een affiliate link naar desbetreffende partij. Affiliate marketing is een vorm van marketing, waarbij derden een product of dienst promoten van een website. Onder andere bloggers maken hier gretig gebruik van, door hun doelgroep te vertellen over een specifiek product of dienst. Bij een niche-blog met een compacte doelgroep kan er aardig wat sprake zijn van invloed, waarbij men sneller een product via een blogger zal kopen. Gemiddeld vergoed een adverteerder tussen de 5% en 10% bij een verkocht artikel. Wordt er een paartje Nike Air Max verkocht met behulp van een blogger? Dan verdienen bloggers zo’n 13 euro.

Dus, hoeveel verdienen bloggers in Nederland?

Lastig te zeggen. Bovenstaande informatie geeft je wel een goed beeld in hoeverre het aantal bezoekers en het bereik van bloggers in Nederland van invloed is. Heeft een blogger geen bezoekers, dan zal deze ook weinig aanspraak krijgen van adverteerders. Een van de eerste vragen waar zij namelijk altijd mee komen is een bewijs van het aantal unieke bezoekers per maand.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties