Hoeveel verdienen vloggers in Nederland?

hoeveel verdienen vloggers in nederland

Hoeveel verdienen vloggers in Nederland? Bizar veel!

Vloggen is al een tijdje populair, zo ook in Nederland. Vloggers als Enzo Knol weten op slimme wijze veel abonnees te krijgen op hun YouTube kanaal en daarmee enorm veel geld te verdienen. Maar wat verdienen die vloggers eigenlijk met hun dagelijkse of wekelijkse vlog? Wij gingen op onderzoek uit, omdat wij het natuurlijk ook wel erg interessant vinden hoeveel cash er nou omgaat in deze wereld. Toch? Lees hieronder snel het antwoord op “Hoeveel verdienen vloggers in Nederland?”.

Laten we beginnen met in het kort uit te leggen wat een ‘vlog’ nou eigenlijk inhoudt. Een vlog is niets meer dan een video blog, wat afgekort is tot het woordje vlog. Als je vlogt, ben je een vlogger. Als je blogt, zoals wij dat doen, ben je een blogger. Volg je het nog? Een vlog is niets meer dan een filmpje, waarbij je jezelf filmt en verteld wat je doet of wat je meemaakt. Je neemt de kijker mee in jouw wereld. Enzo Knol is een bekende vlogger in Nederland. Hij schijnt veel geld te verdienen met zijn YouTube vlogs, maar wat veel mensen niet weten, is dat hij zeker niet de meest-verdienende YouTuber is van Nederland. Nee, dat zijn Kwebbelkop en Jelly. Wie? Juist, lees hieronder verder.

Het feit dat Enzo Knol zijn filmpjes in het Nederlands maakt, beperkt zijn doelgroep tot enkel Nederland en België. Als je internationaal gaat, kan je nog veel meer verdienen, zo blijkt uit een lijst die wij onlangs voor ogen kregen. Maar hoe en hoeveel verdienen vloggers in Nederland? Het inkomstenmodel van YouTube is eigenlijk enorm simpel. Je maakt een video, schakelt inkomsten voor video in en je probeert zoveel mogelijk views te krijgen. Want hoe meer mensen de advertenties zien die bij jouw video getoond worden, hoe meer money voor jou als vlogger! Vaak werkt het verdienmodel op een CPM basis, wat staat voor ‘cost per mille’. Je krijgt een vergoeding per 1000 views per video, wanneer je dus inkomsten ingeschakeld hebt. Hier praten we echter alleen nog over het verdienmodel van YouTube. We praten dus nog niet over geadverteerde of gepromote video’s waarin producten uitgelicht worden door de vloggers, die hier ongetwijfeld ook weer betaald voor krijgen door een bedrijf. Op deze manier kun je dus eenvoudig dubbele inkomsten genereren op je YouTube video.

Jij bent nu natuurlijk benieuwd hoeveel geld er omgaat in deze wereld. Wij kunnen je zeggen: f*cking veel! Zo verdient een Kwebbelkop met zijn internationale aanpak van zijn ‘game-vlogs’ gemiddeld 23.000 euro per maand. En Jelly, die momenteel als tweede staat in de best verdienende YouTubers van Nederland gemiddeld 20.000 euro per maand. Hoewel Enzo de laatste tijd veel in het nieuws is, staat hij op plaats 7 van de top 100 YouTubers van Nederland. Benieuwd waar jouw favoriete YouTube kanaal staat in de top 100? Hier vind je de complete lijst, waarbij je op een druk op de YouTuber zijn gemiddelde inkomsten per maand te zien krijgt.

Wat vind jij van ervan hoeveel vloggers in Nederland verdienen in Nederland? Had jij dit verwacht? Wij niet!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties

Een reactie op “Hoeveel verdienen vloggers in Nederland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.