Is het slim om bitcoins te kopen of niet?

is het slim om bitcoins te kopen

 Is het slim om Bitcoins te kopen op dit moment?

Bitcoins kun je eenvoudig online kopen. Je kunt er ook voor kiezen om percentages te kopen van bitcoins. Ten tijden van schrijven zijn de Bitcoins inmiddels gestegen naar een waarde van € 3.770,93. Waar een van de eerste transacties een paar bitcoins voor een pizza bedroeg, is er onlangs in het nieuws een verkoop van een huis met behulp bitcoins verschenen. Maar is het slim om Bitcoins te kopen, of ben je eigenlijk al te laat?


Dat is een lastige vraag. Niemand kan voorspellen wat de Bitcoin gaat doen. Hoewel veel experts zeggen dat de Bitcoin op een gegeven moment zal gaan dalen, is de ander er weer van overtuigd dat dit ‘digitale geld’ nog wel kan stijgen tot € 5000,- waarde per bitcoin. Er wordt aangeraden om je eerst goed te verdiepen in de geschiedenis van de Bitcoin, voor je direct over gaat tot het kopen van deze munt.

Wat zijn Bitcoins nou precies?

Bitcoins kun je gebruiken als betaalmiddel, maar zoals hierboven al beschreven werd kan de waarde enorm verschillen. Waar je voorheen voor meerdere Bitcoins een pizza kon kopen, worden er nu complete huizen verkocht. Bitcoins zijn uitgevonden door Satashi Nakamoto. Hij noemde het systeem achter de Bitcoins een peer-to-peer elektronisch contant geldsysteem, is te lezen op een website over Bitcoins.

Kan ik beter mijn geld op de bank bewaren of is het slim om Bitcoins te kopen? Dat is een zeer lastige vraag, omdat niemand weet wat de Bitcoin dus gaat doen. Het is in ieder geval slim om op de actuele waarde van deze munt in de gaten te houden, zodat je weet hoeveel deze Bitcoins op dit moment waard zijn. Daarnaast is het ook slim om eerst reviews te lezen van verschillende websites waar je de Bitcoins kunt kopen. In veel gevallen bieden deze websites een mogelijkheid aan om te betalen met iDEAL.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties