JBL Boombox review: de grootste bluetooth speaker

jbl boombox review

JBL heeft recentelijk het portfolio van draadloze bluetooth speakers uitgebreid. Na de kleinere JBL Charge, Clip en Flip, komt JBL nu met de JBL Boombox. Net als de overige speakers is deze gemaakt om je muziek overal mee naar toe te nemen. Qua uitstraling valt hij gelijk op, want alleen het formaat is al episch te noemen. TheDudes mochten hem aan een review onderwerpen. Lees hier ons JBL Boombox review!

JBL Boombox

De JBL Boombox is tijdens de IFA in Berlijn gepresenteerd als de grootste draagbare bluetooth speaker verkrijgbaar op de markt. Wanneer je hem naast de Charge 3 zet, zie je pas echt wat een beest het is. Hij doet denken aan de ghettoblasters of boomboxen uit de jaren 80, maar dan in een modern jasje. Hoewel formaat niet altijd alles zegt, liegen de specificaties er niet om.

Specificaties JBL Boombox

Het nieuwe paradepaardje heeft een vermogen van maar liefst 60 watt. Even ter vergelijking; de JBL Charge 3 beschikt over 20 watt vermogen en de Extreme heeft de beschikking over 40 watt. Het vermogen van 60 watt wordt mede gedreven door een stevig basgeluid. Er zitten namelijk 2 actieve bas radiatoren aan de zijkant, welke ervoor zorgen dat het geluid uit deze speaker knalt. Daarbij komt dat de JBL Boombox een accuduur heeft van maar liefst 24 uur. Net als de overige speakers is hij spatwaterdicht, dus je kunt hem met een gerust hart meenemen naar buiten. Een feestje in de regen is geen enkel probleem. Je kunt zelfs je smartphone of tablet aan deze speaker opladen via de USB poort, wanneer deze eerder leeg is.

jbl boombox review
De JBL Boombox vergeleken met de JBL Charge 3

JBL Boombox review

Tijd voor ons JBL Boombox review. We wisten dat we een groot pakketje zouden krijgen, maar toen hij werkt bezorgt schrokken we toch wel even. Wat een beest is de JBL Boombox! We hebben inmiddels de nodige speakers mogen reviewen, maar waren toch wel erg benieuwd wat een geluid hier uit zou komen. Zeker gezien de twee gigantische subwoofers aan de zijkanten.
Net als de overige speakers van JBL is deze erg eenvoudig te verbinden met je mobiele telefoon. In ons geval een iPhone. Met een druk op de knop is speaker met je iPhone verbonden. Spotify aan en testen maar. Binnen 20 seconden streamden we onze muziek. Meteen valt de zuiverheid van het geluid op. De gehele woonkamer wordt gevuld met geluid. Ook valt meteen de stevige bas op. Om deze bas echt goed te testen, probeerden we enkele genres die hiervoor gemaakt zijn. Techno, hardstyle, house en dubstep knalt werkelijk door deze speaker. Wat ons echter wel opvalt, is dat je van een afstandje luistert en niet recht voor de speaker staat, met name de bas soms erg overheersend kan zijn. Hier moet je wel van houden. Leuk voor feestjes en dergelijke, maar als je thuis in een rustigere sfeer muziek wilt luisteren kan dit wellicht iets te veel zijn. Hou je van een speaker met een erg goede bas, dan is de JBL Boombox een absolute aanrader.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties