Land Rover Discovery Sport versus sledehonden

land rover discovery sport sledehonden

Land Rover Discovery Sport neemt het op tegen zes sledehonden

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van Land Rover rijders, een hond bezitten. De hond is dan ook vaak te vinden bij ritjes in de auto. Voor een unieke hondentraining vervoerde Land Rover een team sledehonden naar een ondergrondse sneeuwtunnel in Finland. In een speciaal ontwikkelde skitunnel vond er een strijd plaats tussen de Land Rover Discovery Sport de zes husky’s.

De ondergrondse tunnel ligt zo’n 35 meter on de grond en heeft een constante temperatuur van -2 graden celcius. Zelfs in de zomer is er nog genoeg sneeuw te vinden. Dit bij elkaar zorgt voor een goede locatie om de Discovery Sport eens flink te testen en het op te nemen tegen de sledehonden.

Lees ook: Land Rover Defender in chocolade uitvoering

De Land Rover Discovery Sport en de zes husky’s gingen allebei in tegengestelde richting van start. Het sportieve model van Land Rover won uiteindelijke de strijd met een kleine voorsprong. Achter het stuur was Kar Richards te vinden, die van mening is dat sneeuw een van de meest uitdagende weersomstandigheden zijn om te rijden: “Snow is one of the most demanding surfaces drivers will encounter during winter around the world and Discovery Sport proved to be as comfortable in these conditions as the dogs. Land Rover’s advanced Terrain Response technology and intelligent four-wheel drive system ensure our premium compact SUV is in a class of its own when it comes to off-road driving – whether you’ve got two legs or four.”

Bekijk hieronder de spectaculaire video die Land Rover maakte van de wedstrijd.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties