Meeste uitgaven aan transfers per club dit seizoen

Meeste uitgaven aan transfers per club dit seizoen voetbal

Sinds de komst van het oliegeld uit het Midden-Oosten is de transfermarkt op hol geslagen. Clubs lijken elkaar te willen overtreffen met steeds hogere transferbedragen voor voetballers. Zo ontkwam je deze week niet aan het nieuws dat Neymar voor een krankzinnig bedrag door Paris Saint Germain is overgenomen van FC Barcelona. De club uit Parijs betaalde maar liefst 222 miljoen euro voor de Braziliaan. Normaliter zou dit helemaal niet kunnen, omdat de UEFA een tijd geleden Financial Fair Play heeft geïntroduceerd. Hier bedachten de rijke eigenaren van PSG een slinkse truc voor. Neymar wordt namelijk ambassadeur van het WK voetbal 2022 in Qatar. In ruil hiervoor krijgt hij 300 miljoen euro. Dat is precies de totale transfersom, inclusief de belastingen. Hiermee kon Neymar vervolgens zelf zijn contract bij FC Barcelona afkopen. Dan zou je denken dat Paris Saint Germain meteen het meeste heeft uitgegeven dit seizoen aan nieuwe spelers. Fout! Er is een club die dit seizoen nóg meer heeft uitgegeven. Bekijk hieronder welke clubs het meeste uitgaven aan transfers voor het seizoen 2017-2018.

Meeste uitgaven aan transfers per club dit seizoen

Hoewel de transfermarkt nog een kleine maand open is, hebben de grote clubs al flink geïnvesteerd in de selecties voor komend seizoen. Je zou denken dat PSG met de aankoop van Neymar het meest uitgegeven moet hebben, maar er is een club die nóg meer heeft uitgegeven. Namelijk Manchester City. Hieronder een overzicht van de meeste uitgaven aan transfers per club dit seizoen.

1. Manchester City: 240,5 miljoen euro

De club uit Manchester heeft tot dusver 240,5 miljoen euro (!) uitgegeven aan nieuwe spelers. De duurste aanwinsten zijn Benjamin Mendy (57,7 miljoen) van Monaco, Kyle Walker (51 miljoen) van Tottenham Hotspur, Bernardo Silva (50 miljoen) van Monaco en Ederson (40 miljoen) van Benfica. Daar tegenover staat wel dat Manchester City voor ongeveer 75 miljoen euro heeft verkocht aan spelers.

2. FC Paris Saint Germain: 238 miljoen euro

Eigenlijk heeft PSG dit seizoen weinig nieuwe aanwinsten. En dat is niet zo gek, gezien het krankzinnige bedrag van 222 miljoen euro is betaald voor alleen al Neymar. Daarnaast heeft de club uit Parijs zich erg rustig gehouden. Alleen Yuri Berchiche (16 miljoen, overgekomen van Real Sociedad) en Dani Alves (transfervrij, overgekomen van Juventus) zijn noemenswaardig. En eigenlijk hebben de Fransen niet zoveel nieuwe spelers nodig. Met spelers als Veratti, Motta, Matuidi, Di Maria en Cavani hebben ze al een team waar je in Frankrijk kampioen mee wordt en in de Champions League ver moet kunnen komen.

3. AC Milan: 189,5 miljoen euro

Je zult ook ongetwijfeld het nieuws rondom AC Milan voorbij hebben zien komen. De Italiaanse grootmacht heeft de afgelopen jaren bijzonder slecht gepresteerd. Dit kan zo niet langer, dachten ze daar. Tijd om de portemonnee te trekken. De duurste aanwinst tot nu toe is Leonardo Bonucci van Juventus, welke voor 42 miljoen euro werd overgenomen. Daarnaast kwamen André Silva (38 miljoen, FC Porto), Andrea Conti (25 miljoen, Atalanta), Hakan Calhanoglu (22 miljoen, Bayer Leverkusen), Mateo Musacchio (18 miljoen, FC Villarreal), Ricardo Rodríguez (18 miljoen, VFL Wolfsburg) en Lucas Biglia (17 miljoen, Lazio Roma) naar Milaan.

Bekijk hieronder een overzicht van de meeste uitgaven aan transfers per club dit seizoen.

uitgaven transfers per club

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties