Musthaves van vroeger

pokemonkaarten ook een trend van vroeger

Deze musthaves van vroeger ken jij ook vast nog wel

Trends komen en gaan. De ene keer duren ze wat langer dan de andere keer, maar er komt een tijd dat de trend dood is. Vroeger had je in je jeugd echte ‘musthaves’. Hieronder enkele musthaves waarmee je vroeger ‘de blits’ maakte op het schoolplein. Herken jij ze allemaal? In een tijd waar de iPad alle leuke, kansloze spelletjes overgenomen heeft wel zo leuk om op te ratelen.

1. De Jojo

Wie kon het beste trucje? Wie kon het langs spinnen? Wie had een echte ‘fireball’ en wie had een neppert van de Blokker? We hebben het natuurlijk over de Jojo! De Jojo, hoe kansloos het ook mag zijn, nam vroeger onze hele pauze in beslag.

jojo een trend van vroeger

2. Pokémonkaarten

Ash was ons grote voorbeeld en al ons spaargeld ging op aan pakjes Pokémonkaarten. En maar hopen dat jij een ‘glimmende’ in je pakje had zitten, om vervolgens mee te handje klappen met je beste maten. Het hele spel spelen, waar ze voor gemaakt waren, deden we natuurlijk niet.

pokemonkaarten ook een trend van vroeger

3. Knikkers

“Bonk tegen Bonk”, “laatst” en “zonder lange arm” waren termen die je nogal vaak riep tijdens knikkeren. De glazen balletjes waren in je jeugdjaren goud waard. Voor je verjaardag kreeg je een netje knikkers die binnen een week helemaal beschadigd waren door het knikkeren. En zo’n stom plastic knikkerpotje was kansloos. Het zelfgegraven gat in de buurt was altijd het beste knikkerpotje.

Knikkers was ook een echte trend vroeger

4. De Gameboy

De échte Gameboy, waarbij je jezelf afvroeg: Kan dit ooit nog mooier gemaakt worden?!. Op vakantie, tijdens je schoolpauze, voor het slapengaan en voor het naar schoolgaan zoog deze gadget al je minuten weg. Met spelletjes als Pokémon, Super Mario en Tetris was je uren zoet. Het werd helemaal vet toen er een ‘link-cable’ verkocht werd, om tegen elkaar te spelen. Een wonder destijds.

gameboy van vroeger

 

5. Klapper raketjes

Ze waren maar heel even te zien op het schoolplein, tot de meester ze verbood. De klapper raketjes. Je deed simpel weg een rood dopje onderaan het raketje, gooide hem in de lucht en kwam vervolgens met een ‘klappertje’ op de grond terecht. Je had de goedkope variant in allerlei kleuren, of de hardcore ijzeren zoals hieronder.

klapper raketjes

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties