Nieuwe Lexus LC: Design en technologie tot de max

nieuwe lexus lc 500

De nieuwe Lexus LC is het nieuwste model van de luxedivisie van het Toyta-concern. Dat Lexus zich profileert als een premium automerk wordt met dit model goed duidelijk. Naast het feit dat de LC er gelikt uit ziet, is er op het gebied van technologie ook weinig aan te merken. Niet alleen is er sprake van een stekkerloos Multi Stage Hybrid System, maar ligt er onder de motorkap ook een 3,5-liter ‘atmosferische’ V6 benzinemotor.

Lexus heeft het weer voor elkaar gekregen: een model introduceren waar zowel technologie als design tot in de details goed zijn uitgewerkt. De nieuwe Lexus LC is niet alleen een lust om te zien tijdens het langsrijden; ook wanneer de motorkap geopend wordt gaat menig autoliefhebber glimlachen.

De nieuwe Lexus LC heeft een compleet nieuw design, wat met name dynamisch ontworpen is. De is overigens ook de eerste in zijn klasse die leverbaar is met mooie 21-inch lichtmetalen wielen. Het interieur is bestuurder-georiënteerd, wat niet alleen zorgt voor een luxe uitstraling, maar achter het stuur ook sportief aanvoelt.

De LC 500 heeft een vermogen 351 kW/477 pk door de V8 benzinemotor. Dit is ook duidelijk te horen wanneer de LC gestart wordt: alleen een échte V8 zorgt voor het donkere motorgeluid.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties