Nieuwe Porsche Cayenne gepresenteerd: DIK!

nieuwe porsche cayenne

De nieuwe Porsche Cayenne derde generatie vandaag gepresenteerd

We zaten met smacht mee te kijken tijdens de live onthulling van de nieuwe Porsche Cayenne. De nieuwe Cayenne is dik. Heel dik. Met krachtige turbomotoren, een achttraps Tiptronic S-transmissie en onder andere een innovatief bedieningsconcept kan het maar één ding betekenen: Porsche flikt het weer en zorgt voor een perfecte nieuwe generatie van de Porsche Cayenne. Hoewel de Cayenne een totaal ander model is dan de Porsche 911, komt hij nu toch wel erg dichtbij de prestaties en diverse eigenschappen die je normaal gesproken tegenkomt bij de sportwagen. Lees hieronder meer over de nieuwe Porsche Cayenne.

De Porsche Cayenne is niet meer weg te denken op de weg. Inmiddels is de derde generatie een feit en is de nieuwe Porsche Cayenne weer een échte Cayenne die mooi aan kan sluiten in het rijtje. Hoewel de nieuwe Cayenne voorzien is van een nieuw, sportief design is alsnog onwijs herkenbaar. De nieuwe Porsche Cayenne wordt geïntroduceerd in twee verschillende modellen: een met een drieteller zescilinder en natuurlijk weer een Cayenne S, die in 5,2 seconden (een seconde sneller dan de andere variant) de 100 km/u aantikt. De S heeft een maximale snelheid van 265 km/u.

Opvallend aan de nieuwe generatie Cayenne is dat hij er nog veel krachtiger uitziet dan zijn voorgangers. Zo heeft hij vergrote luchtinlaten, die goed laten zien dat er veel power onder de motorkap zit. Daarnaast zorgen horizontale lichtstrips ervoor dat de auto er nóg breder uitziet. De Cayenne is langer dan voorheen, heeft 100 liter meer inhoud in de bagageruimte en is nu voorzien van 19-inch lichtmetalen wielen in plaats van 18-inch. Ook zijn de banden nu achter breden dan voor, wat zorgt voor meer stabiliteit tijdens rechte stukken en meer dynamiek bij het maken van bochten.

Wat onwijs gaaf is de doorlopende led-verlichting met het geïntegreerde Porsche-logo aan de achterzijde. De nieuwe Porsche Cayenne combineert drie verschillende onderstelconcepten: van een limousine, sportwagen en offroader. In de nieuwe Cayenne heb je de mogelijkheid om verschillende terreinen in te stellen waar de auto zich op aanpast: modder, gravel, zand of rotsen. De nieuwe Cayenne heeft een adviesprijs vanaf € 109.800 en de Cayenne S vanaf € 129.100.

zijkant van de nieuwe cayenne

porsche cayenne achterkant

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties