Met deze tips kun jij het best nieuwe sneakers kopen

nieuwe sneakers kopen tips

Nieuwe sneakers kopen: met deze tips fiks je ze het beste

Is het tijd voor een nieuw paartje sneakers? Dan kan het zoekavontuur naar een mooi setje patta’s beginnen. Hoewel de een het prachtig vindt om op zoek te gaan naar nieuwe sneakers, kan een ander het verafschuwen. Voor de laatste hebben we wat tips op een rijtje gezet, waarmee jij makkelijker goede sneakers kunt kopen. We hebben een aantal handige websites, tips wanneer je ze het beste kunt kopen en hoe jij ervoor zorgt dat je de juiste sneakers koopt die passen bij je dagelijkse outfit. Check hieronder meer bij nieuwe sneakers kopen.

Laten we beginnen met de juiste  maat van de sneakers

Niets is zo belangrijk als een goede maat sneakers kopen. Daarom is het slim om je lekkerst zittende sneakers even uit de kast te pakken en vervolgens te bekijken welke maat dat is. Let erop dat de schoenenmerken vaak verschillende maten hebben. Zo hebben Adidas sneakers 1/3 maten, terwijl Nike met halve maten werkt. Daarbij is het ook nog van belang dat je kijkt welke maat en welk merk je goed zittende schoen is. Zo is het een gegeven dat Adidas sneakers kleiner vallen dan Nike varianten. Hierdoor kan je bijvoorbeeld bij Nike maat 43 hebben, terwijl dit bij Adidas 44 1/3 kan zijn. Slim om dit van te voren te controleren, helemaal als je ze online gaat kopen.

Kies voor rustige, effen kleuren

Je wilt niet alleen maar sneakers kunnen dragen bij een soortgelijk kleurige outfit. Natuurlijk hartstikke leuk, maar een bak geld voor elke outfit een paartje sneakers hebben we niet. Daarom is het slim om te kijken naar sneakers met rustige eenvoudige en vooral ‘veilige’ kleuren. Denk aan grijs, zwart of donkerbruin: dit zie je ook vaak terug in nette herenschoenen. Daarbij moet je felle kleuren vermijden, tenzij je ze dus echt gaat kopen voor een specifieke outfit met deze kleuren.

Via deze websites kun je ze eenvoudig vinden en kopen

Gelukkig zijn er online veel websites en vooral platforms die jou helpen bij nieuwe sneakers kopen. Een goed voorbeeld is Sneakerjagers.nl: hierbij geef je eenvoudig op welke maat je wilt hebben, waarna je te zien krijgt welke sneakers hierin beschikbaar zijn. Heel handig dan andersom, zoals dat meestal gaat. Negen van de tien keer ga je op zoek naar leuke schoenen, waarna je teleurgesteld het rijtje met maten bekijkt en jouw maat niet beschikbaar is.

Bij twijfel: ga naar desbetreffende winkel

Hoewel wij fan zijn van online shoppen, blijft het kopen van schoenen zo nu en dan tricky. Slim om bij twijfel dus toch eventjes langs de schoenenwinkel te gaan en je te adviseren door een specialist in de winkel. Ditzelfde geldt ook voor het opnemen van je maat van een specifiek model. Genoeg advies en een duidelijk plaatje wat jij wilt hebben? Kies er dan voor om de winkelier te belonen met een aankoop, of neem je kennis mee bij je online zoekavontuur van nieuwe sneakers kopen.

Bezoek sneaker evenementen om te zien wat er allemaal is en gaat komen

Wanneer jij je echt wilt verdiepen in de verschillende schoenen en sneakers, is het leuk en handig om eens een evenement of beurs met schoenen te bezoeken. Vaak zijn deze events voor sneakers, speciaal voor consumenten die exclusieve modellen willen kopen of hebbedingetjes van Nike willen scoren. Wij zijn elk jaar fanatiek bezoeker van Sneakerness, een sneaker-event wat in Amsterdam jaarlijks plaatsvindt.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties