Normale bordspellen met drank: maak het nóg gezelliger

normale bordspellen met drank

Normale bordspellen met drank om het wat leuker te maken

Monopoly, Mens Erger Je Niet en Yahtzee zijn hartstikke leuk, maar na een tijdje heb je het wel gezien. Op een zaterdagavond, als het tijd is voor een lekker borreltje, wil je het wel eventjes wat leuker maken dan het kopen van de Kalverstraat en vervolgens Monopoly-geld cashen. In dit blogbericht hebben we wat leuke suggesties op een rij gezet: normale bordspellen met drank. Blaas het stof maar van je doos Mens Erger Je Niet, want je gaat het op een hele andere manier spelen!

Monopoly: uitbetalen met drank

Monopoly maak je nog leuker op een zaterdagavond, door niet alleen laten betalen met Monopoly-geld, maar ook met drank. Neem bijvoorbeeld een paar shotjes en vul deze met sterke drank. Staat er iemand op een straat met een huis? Voor elk huis moet hij een shotje nemen en vervolgens betalen in Monopoly-geld. Is er een hotel geplaatst op een straat? Dan moet je bij het parkeren van je speelstuk vier shotjes drinken. Hiermee is het ook niet zo heel erg als je de Kalverstraat niet als eerste weet te bemachtigen.

Mens Erger Je Niet met shotjes

Oke, eerlijk is eerlijk. Heel spannend is dit bordspel niet en er zijn genoeg andere bordspellen die sowieso al een stuk spannender zijn. Toch hebben wij een tip om dit spel net eventjes wat boeiender te maken met een stel vrienden. Gebruik niet de standaard poppetjes, maar shotglaasjes. Zorg ervoor dat je shotjes op tijd binnen zijn: worden ze van het bord gespeeld, dan moet je het shotje opdrinken, bijvullen en opnieuw beginnen. Laat het ergeren beginnen!

Yahtzee met drankjes

Eigenlijk hoort deze niet in het rijtje met bordspellen thuis, maar de kans is groot dat jij Yahtzee wel in huis hebt liggen. Bij Yahtzee zijn er verschillende combinaties die je moet gooien om punten te verdienen. Wanneer een combinatie gegooid is, moeten de medespelers een shotje nemen. Hoogtijd om zo snel mogelijk de juiste combinaties te gooien dus.

Ganzenborden

De Koning onder de bordspellen: Ganzenbord. Dit eeuwenoude spel is al jaren favoriet, alleen bij een ander publiek. Wij veranderen het naar Ganzenbord 2.0, waarbij je zelf aan de haal kunt gaan met de verschillende drank-opdrachten. Pak de lijst met de standaardopdrachten van Ganzenbord erbij en maak hier shot- of drankopdrachten van.

Heb jij nog meer suggesties? Let op: drink met mate.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties