Official Partner van UEFA Europa League bekend: Kia

official partner van uefa europa league

Kia is aankomende jaren Official Partner van UEFA Europa League

Het was even de vraag wie de aankomende jaren Official Partner van UEFA Europa League zou worden. Vandaag is bekend geworden dat Kia een driejarig  contract heeft getekend dat vanaf seizoen 2017/2019 in gaat en loopt tot de UEFA Europa League finale in 2021. 

In de UEFA Europa League spelen clubs uit 54 verschillende landen en kijken er wereldwijd zo’n 980 miljoen mensen naar. Vandaag is bekend geworden dat Kia deze grootste profvoetbalcompetitie van de wereld gaat sponsoren. Kia levert hiervoor negentig voertuigen voor de UEFA Euopa League-finales in 2019, 2020 en 2021.

Niet alleen levert het automerk vanzelfsprekend auto’s, ook is er sprake van een heuse ‘Trophy Tour’. Tijdens deze tour maken fans kans om profvoetballers persoonlijk te ontmoeten en kunnen zij bekers van het kampioenschap bekijken. Tae Huyn Oh, Excecutive Vice President & Chief Operation Officer bij Kia kijkt uit naar de samenwerking: “We zijn zeer verheugd om de samenwerking met de UEFA voort te zetten; een samenwerking waarin we de waarden, toewijding en passie voor de voetbalsport delen“.

Guy-Laurent Epstein, Marketing Director van UEFA Events SA kijkt ook uit naar de samenwerking. Volgens Epstein kan met een merk als Kia in hun partnerprogramma ervoor zorgen dat UEFA Europa League nog verder kan groeien.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties