Gastblog: Zó onderhandel je over salaris

onderhandelen over salaris

Veel mensen vinden het lastig om te onderhandelen over salaris. Ze durven vaak niet, terwijl ze er soms meer dan recht op hebben. Lees hieronder ons gastblog over onderhandelen over salaris!

Onderhandelen over salaris

Onderhandelen over salaris blijkt in de praktijk vaak erg moeilijk. Maar het laatste wat je wilt is dat dat je jezelf tekort hebt gedaan. Met die gedachte in je achterhoofd kun je bij je volgende gesprek deze tips over salarisonderhandelingen toepassen!

1. Het eerste gesprek

Zie het eerste sollicitatiegesprek als een kennismaking waarbij je moet ontdekken of er vanuit beide kanten een klik is. Begin echter nooit tijdens dit gesprek over het salaris. Laat je ook niet verleiden door je gesprekspartner om hier al een uitspraak over te doen. Benadruk dan ook dat geld voor jou niet de drijfveer is, dat je eerst een duidelijk beeld van je taken wilt hebben en dat je hier tijdens een eventueel tweede gesprek op in wilt gaan.

2. Weet wat je waard bent

Voordat je kunt onderhandelen moet je eerst weten wat je waard bent. Houd rekening met factoren zoals leeftijd, opleiding en ervaring. Om te weten wat een reëel salaris is, kun je LoonWijzer raadplegen voor een salarischeck. Bepaal ook voor jezelf waar je eventueel concessies wilt doen. Bedenk ten slot een aantal punten waarom jij een hoger salaris zou verdienen om sterk de onderhandeling in te gaan.

3.Onderhandelen over salaris

Als je door de eerste ronde bent gekomen, weet je in ieder geval zeker dat ze je een interessante kandidaat vinden. Tijdens het tweede gesprek is de kans groot dat je salaris aan bod komt, maar het is aan te raden om pas te onderhandelen nadat je de baan aangeboden hebt gekregen.

Ga niet akkoord met het eerste voorstel, want er is bijna altijd ruimte voor onderhandelen. Jouw toekomstige werkgever weet immers heel goed dat onderhandelen erbij hoort. Je weet inmiddels wat je aan salaris wilt hebben en ga daar iets boven zitten, zo’n 10%. Houd daarbij ook in je achterhoofd dat je elkaar allebei veel te bieden hebt en dat het dus een gelijkwaardig gesprek moet zijn.

4.Onderhandelen over secundaire arbeidsvoorwaarden

Vergeet ook niet te onderhandelen over de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een auto van de zaak, opleiding, dertiende maand of reiskostenvergoeding. Ga pas akkoord met de primaire of secundaire arbeidsvoorwaarden als jij het idee hebt dat je op waarde bent geschat door je toekomstige werkgever.

Niet tevreden over het salaris?

Optie 1: het salaris accepteren. Het risico is dat je dan met een enigszins ontevreden gevoel met je nieuwe baan start. Geen goede basis om te beginnen en misschien dat je dan al snel verder gaat kijken naar een nieuwe baan.

Optie 2: het salaris niet accepteren met het risico dat je de baan ook niet krijgt. Dan is het aan jou hoe graag je de baan wilt.

Optie 3: de secundaire arbeidsvoorwaarden betrekken bij het onderhandelen over het salaris. Zo kun je het lagere salaris compenseren door af te spreken dat je een opleiding of auto van de zaak krijgt. Dit is vaak de beste optie als je niet tevreden bent met je salaris.

Oefening baart kunst

Het is natuurlijk het beste om dit gesprek van tevoren te oefenen. Heb je hier hulp bij nodig? Sollicitego bestaat uit een team van enthousiaste sollicitatietrainers die je kunnen helpen door middel van een sollicitatietraining, speciaal gericht op het onderhandelen over salaris. In 2016 heeft 85% van de Sollicitego cliënten binnen drie maanden een baan gekregen.”

Succes met je volgende onderhandelingsgesprek! Heb jij zelf nog een gouden tip?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties