Onderzoek telefoongebruik in de auto: ‘Meestal studenten’

Onderzoek telefoongebruik in de auto door Ford

Onderzoek telefoongebruik in de auto door Ford toont aan dat het meestal studenten zijn

Een onderzoek onder leiding van automerk Ford heeft aangetoond dat studenten het vaakst met hun mobiele telefoon achter het stuur zitten. Ook blijkt uit doodsoorzaak onder jongeren voornamelijk komt door verkeersongelukken. Met name in Europa schijnt de kans op een verkeersongeluk twee keer zo groot te zijn voor jongeren. Lees hieronder meer over het onderzoek telefoongebruik in de auto.

Bijna 2,5 duizend universitaire studenten zijn ondervraagd voor het onderzoek. Zo’n 43 procent van de studenten geeft aan berichten te verzenden, 38 procent gebruikt verschillende applicaties en 36 procent zegt wel eens telefoongesprekken te voeren. Nog hardere feiten onder de studenten: 60 procent rijdt wel eens te hard en 13 procent kruipt nog steeds wel eens met alcohol achter het stuur.

Check ook: Wanneer komt de Google Pixel naar Nederland?

Als dit vergeleken wordt met personen die op 18-jarige leeftijd van school zijn gegaan is er een schrikbarend verschil merkbaar: 45 procent rijdt hier te hard, zo’n 15 procent minder en slechts 9 procent rijdt met drank op. Als er gekeken wordt naar telefoongebruik onder deze groep is dat 43 procent.

Ford biedt jonge bestuurders een gratis training: Ford Driving Skills for Life (DSFL). Dit programma is een wereldwijde hit, waarvan verwacht wordt dat zo’n 20 duizend bestuurders de training hebben gevolgd aan het einde van dit jaar. Dit jaar wordt DFSL voor de tweede keer in Nederland georganiseerd. 13 jaar geleden vond de eerste DFSL plaats in Amerika. In totaal hebben al zo’n 600.000 jongeren deelgenomen aan DFSL.

En? Sta jij te kijken van dit onderzoek telefoongebruik in de auto?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.