Column: Online sportwedstrijden lijken steeds meer op échte wedstrijden

online sportwedstrijden

Online sportwedstrijden straks nét als echte wedstrijden?

Al sinds er game consoles bestaan, is het mogelijk om lekker een potje te voetballen. Niets nieuws. Zelfs het feit dat je online tegen elkaar een potje kunt tennissen of voetballen is geen rocket-science meer. Maar wist je dat er tegenwoordig ook complete voetbaltoernooien zijn, die gelijk gespeeld worden naast échte wedstrijden. En gokken alleen op échte paardenwedstrijden? Nee hoor, tegenwoordig is het mogelijk om zelfs online geld in te zetten op e-games of e-sports. Lees hieronder meer over online sportwedstrijden, die steeds meer op échte wedstrijden beginnen te lijken.


Je kunt je vast nog wel het eerste potje voetbal achter een beeldscherm herinneren. Hoewel een potje tafelvoetbal nog veel spannender was, was het gaaf om gewoon binnen een potje te kunnen spelen. Elk jaar werden de online sportspellen steeds mooier, waarbij je natuurlijk telkens dacht “dit kan toch haast niet echter?”. Nu is die gedachte er ook, bij prachtige voetbalspellen waarbij het lijkt alsof je een sportkanaal hebt aanstaan. Iemand in Nederland kan zelfs een potje ballen tegen iemand die in India een nachtje doorhaalt. Maar hoe worden e-games of ook wel e-sports nou nog echter? Juist, door er net als bij échte offline wedstrijden op te kunnen gokken.

Eerder schreven we al een artikel over het feit dat online gokken in Nederland steeds populairder wordt. Hoewel er nog vaak gedacht wordt dat gokken of online spelletjes waarbij geld benodigd is, oplichterij is, is in deze tijd in veel gevallen een misplaatste gedachte. Tegenwoordig zijn er namelijk veel verschillende keurmerken en instanties die nep websites snel tackelen.

Naast live tegen elkaar spelen, waar dan ook over de wereld, er gokken mogelijk is en je bijvoorbeeld een hele eigen team kunt samenstellen, zijn er nog meer zaken die misschien in de toekomst wel eens mogelijk zouden kunnen zijn om dit soort wedstrijden nog echter te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mogelijkheid met Virtual Reality? Onlangs zagen we nog iemand als een gek rennen met een VR-bril op, terwijl hij geen meter vooruit kwam op een plateau. Zie jij het al voor je? Samen met iemand in Spanje op een lijn staan op het veld? En dan ook nog eens hét doelpunt maken waar meerdere mensen online hun geld op hebben gezet. Jep, online sportwedstrijden beginnen meer en meer offline vormen aan te nemen. Het is de vraag hoe ver we hiermee door kunnen gaan.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties