Peated Malt Whisky: Ardmore Legacy

peated malt whisky Ardmore

Door turf te in het proces te verwerken, creëert men een eigen unieke smaak die peated malt whisky genoemd wordt. En zelfs binnen de peated malt whisky zijn er nog grote verschillen. Elke soort heeft namelijk een uniek en onderscheidend karakter! Zo is er bijvoorbeeld de Ardmore Legacy. Lees hieronder meer over deze unieke whisky.

Peated Malt Whisky: Ardmore Legacy

De Ardmore Legacy is onderdeel van de Peated Malts of Distinction reeks. De Ardmore Legacy is binnen deze reeks de meest licht geturfde whisky. Ideaal voor de beginnend peated malt drinker. Deze whisky kenmerkt zich door de licht rokerige en fruitige smaak, en is afkomstig uit de enige distilleerderij in de Schotse Highlands die uitsluitend Highland-turf gebruikt voor het drogen van de gemoute gerst. Ardmore is in 1898 opgericht, en heeft een sterk geloof in distilleren volgens de traditionele methode.

Smaak Ardmore Legacy

De geur en smaak van de Ardmore Legacy worden ondersteund door een subtiele hint van turfrook. Daarnaast zijn er kenmerken te vinden van heide, honing, kaneel, kruiden, toffee en een vleugje vanille. Het PPM-gehalte is 10, wat kenmerkend is voor een licht geturfde whisky.

peated malt whisky Ardmore

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties