Land Rover ondersteunt project Congo To Kalahari

Land Rover vraagt aandacht voor project Congo To Kalahari

Land Rover vraagt extra aandacht voor Congo To Kalahari, een project van Drive Against Malaria. Deze organisatie gaat al sinds 1988 de strijd aan tegen malaria. Met behulp van Land Rovers brengt oprichter David Robertson medicatie naar slecht bereikbare gebieden in Afrika. Hij overhandigd de medicatie aan bevolkingsgroepen op verschillende plekken op het Afrikaanse content. Lees hieronder over project Congo To Kalahari.

Momenteel is David Robertson vertrokken van Congo naar Kalahari Desert. Deze unieke reis is tevens ook een onderdeel van ‘The World’s Longest Journey, Dedicated to Malaria’. Dit is de langste reis van de wereld, toegewijd aan malaria. Hoewel de reis veel goede voorbereidingen heeft ondervonden, is men ervan overtuigd dat het een zware reis zal worden, al dan niet onmogelijk.

De reis is in totaal een kleine 13.000 kilometer lang. David heeft Kameroen inmiddels verlaten en ten tijden dat jij dit leest is hij onderweg met medicatie. Aan boord van de auto is geen water, elektriciteit of een satellietsignaal. David’s missie is een bizar mooie en heroïsche prestatie: hij is op zijn 18e aangereden door een dronken automobilist, waardoor hij een been en een arm mist.

De reis wordt afgelegd met een Land Rover Defender. De reis is online te volgen. Check deze website om project Congo To Kalahari in de gaten te houden. De organisatie Drive Against Malaria richt zich veelal op afgelegen gebieden, die slecht bereikbaar zijn. Dank zij de Land Rovers kunnen zij deze gebieden bereiken en medicatie over het hele land bezorgen. Naast het aanbieden van de Land Rovers, geeft Land Rover ook jaarlijks een bedrag van € 50.000.

congo to kalahari land rover

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties