Bang voor rellen tijdens de Sintintocht Maassluis

rellen tijdens de sintintocht maassluis

Rellen tijdens de Sintintocht Maassluis: hopen van niet!

Hoewel we het al op verschillende media lazen, hopen we vooralsnog “Het zal wel meevallen, het is toch een kinderfeestje”. Toch lijkt de media nu te ontploffen: Maassluis schijnt bang te zijn voor rellen. Zowel voor- als tegenstanders worden momenteel tegengehouden, is te lezen op Twitter. Lees hieronder meer over misschien komende rellen tijdens de Sintintocht Maassluis.

Elke eerste zaterdag na Sint Maarten is er een Sintintocht. Dit gebeurt al tientallen jaren en is normaal gesproken altijd een leuk feest voor kinderen. Zowel in kleine dorpen is er een Sintocht als in grotere. Elk jaar wordt de Sintintocht in een ander dorp of stad uitgezonden. Ze wachten met smart tot de pakjesboot van Sinterklaas om de hoek gevaren komt. Ook al gaat het negen van de tien keer om wateren die niet aangesloten zijn op zee, dat maakt de kinderen niet uit: Sinterklaas komt immers helemaal uit Spanje gevaren.

Dit jaar wordt de intocht van Sinterklaas ‘gevierd’ in Maassluis. Vele kinderen staan aan de kade van Maassluis te wachten op de grote boot, gevuld met pakjes. Er was al eerder aangegeven dat er geen Zwarte Pieten zouden zijn, maar eerder Roetveeg Pieten of Regenboog Pieten. Dit wordt ook duidelijk tijdens de uitzending van de Sintintocht in Maassluis.

Op verschillende media was van te voren al te lezen dat voor- en tegenstanders demonstraties zouden houden tijdens deze intocht. Waarin je normaal gesproken bij een spannende film met een bak popcorn op de bank zit, zaten wij nu met een bakje pepernoten te hopen dat er geen rellen zullen zijn. Dit is toch eigenlijk niet normaal.

Momenteel vaart de Pakjesboot na wat problemen (de boot lag ‘te diep’) gelukkig Maassluis binnen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.