Review ASUS VivoMini65N: compacte en krachtige mini PC met fantastische graphics

asus mini pc

Je ziet het steeds vaker; Mini PC’s. De ouderwetse kasten die veel ruimte innemen en soms ook veel lawaai maken, maken plaats voor laptops en Mini PC’s. Wij waren wel benieuwd naar wat we precies konden verwachten van zo’n Mini PC, en namen de ASUS VivoMini VM65N onder de loep. We lazen op internet dat dit model 4K-resolutie ondersteunt, en daarom sloten we hem aan op één van de nieuwste 4K-beeldschermen van ASUS, de ASUS Designo MX27UQ. Wij waren erg benieuwd naar wat ons te wachten stond. Ook nieuwsgierig geworden? Lees hier ons ASUS VivoMini 65N review!

ASUS VivoMini 65N

asus mini pc review

Toen we de doos openden, viel ons meteen het strakke design op. Deze Mini PC, die inderdaad mini is qua formaat, zou op geen enkel bureau misstaan. Tijdens het aansluiten viel ons wel op dat het model vrij zwaar is. Je stopt hem niet lekker in je tas om overal mee naar toe te nemen, maar daar is hij ook niet voor gemaakt. Los van dat hij er erg strak uit ziet, voelt hij ook zeer degelijk aan.

Specificaties ASUS VivoMini 65N

Ondanks dat de ASUS VivoMini 65N zo compact is qua formaat, heeft hij wel verbluffende specs. Zo beschikt hij onder andere over een 6-generatie Intel® Core™ ‘Skylake’ processor en DDR4 RAM, SuperSpeed USB 3.0 voor snelle overdracht van gegevens, en 802.11ac wifi voor 4K UHD Streaming. Daarnaast zitten er geïntegreerde speakers in deze Mini PC, wat dit model helemaal compleet maakt. De speakers beschikken over SonicMaster-technologie, wat ervoor zorgt dat het geluid nog beter is. VivoMini 65N is VESA-montage compatibel ontworpen, zodat je door de VESA je eigen all-in-one PC kunt creëren! Hij is zo ontworpen dat je de behuizing eenvoudig eraf haalt, en zo bijvoorbeeld super eenvoudig een extra geheugenkaart erbij kunt prikken.

ASUS MX27U monitor

ASUS MX27U reviewBij een Mini PC met een 4K ondersteuning hoort natuurlijk een scherm dat het daadwerkelijk weer kan geven. Wij probeerden de ASUS Designo MX27UQ voor deze review. Een lekker grote 27inch monitor. Ook tijdens het uitpakken hiervan viel ons meteen het onwijs strakke uiterlijk op. Het beeldscherm heeft nauwelijks randen aan de zijkant en de bovenkant. Ook de chroomkleur en de moderne ronde poot waarop hij staat, ziet er gaaf uit.

ASUS MX27U specificaties

ASUS MX27U reviewDe ASUS MX27U heeft alle specificaties die in een hedendaags scherm moeten zitten. Zo heeft hij de beschikking over o.a. 4K UHD met 3840×2160 resolutie, HDMI aansluiting, USB 3.1 poort en een contrastratio van 100.000.000:1, wat voor een schitterende kleurweergave moet zorgen. Daarnaast beschikt het beeldscherm over Eye Care Technology, wat je ogen beschermd tegen schadelijk blauw licht. Dit maakt het minder vermoeiend om lang naar het beeldscherm te kijken. Bovendien is ASUS de samenwerking aangegaan met Bang & Olufsen, en heeft ASUS de MX27U voorzien van ingebouwde 3-watt stereo speakers, welke een kristalhelder geluid zou moeten leveren. Tijd om de Mini PC en de monitor op elkaar aan te sluiten!

Review ASUS VivoMini 65N

Toen we de specificaties lazen, waren we met name geïnteresseerd in de 4K resolutie, de kwaliteit van het geluid en de optie tot streamen naar TV. Om te beginnen zochten we een aantal filmpjes op YouTube met een 4K resolutie. En inderdaad wat je mag verwachten van 4K, het beeld is werkelijk schitterend. We hebben wat natuurfilmpjes, actiefilmpjes en sportfilmpjes gekeken, en het lijkt net alsof je er echt bij bent. Wat hier sterk aan bijdraagt, is dat de ASUS Designo MX27UQ monitor bijna geen randen heeft. Mocht je trouwens geïnteresseerd zijn in de 4K filmpjes op YouTube, vergeet dan niet om de kwaliteit handmatig in te stellen rechts onderin bij het wieltje. Bij ons stond hij nog op automatisch, waardoor hij in eerste instantie slechts 420p liet zien:) Ook het geluid is meer dan prima. Zuiver en helder. Ook als je het geluid wat harder zet, blijft deze mooi helder.

Streamen ASUS VivoMini 65N

Je kunt dus prima film kijken met deze producten. Ook kun je de ASUS VivoMini 65N Mini PC laten streamen naar de TV, en bedienen vanuit je luie stoel met de Wifi GO! App van ASUS. Deze app is gemakkelijk te vinden en te downloaden in de Apple App Store. Wij hebben helaas geen beschikking over een Android device, dus konden de app niet downloaden op Android, maar zagen op internet wel dat hij in de Google Play Store staat. Met de ASUS VivoMini 65N haal je dus een echt complete mediaspeler in huis, die beschikt over de nieuwste technologieën.

Conclusie

De ASUS VivoMini 65N Mini PC is een leuk stuk hedendaagse technologie waar je werkelijk van alles mee kunt. Je kunt hem bijvoorbeeld overdag gewoon gebruiken als PC om op te werken. Hij heeft standaard goede specificaties, maar is eventueel naar wens gemakkelijk uit te breiden indien je hem nog sneller wilt hebben. Dit maakt hem geschikt voor zowel licht gebruik, als voor gebruik van zware applicaties. In de avond kun je dezelfde Mini PC eenvoudig gebruiken om (4K) films te streamen naar je TV, en zo je eigen thuisbioscoop creëren. Door deze nieuwste technologie en de veelzijdigheid waarvoor je hem kunt gebruiken, vinden wij de ASUS VivoMini 65N zeker een aanrader.

asus vivo mini pc

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.