Review Fiio A5: Upgrade het geluid van je koptelefoon

fiio a5 review

Velen denken dat het de koptelefoon of oortjes zijn die bepalen hoe hoog de kwaliteit is van het geluid. En dit klopt ook grotendeels. Maar wist je dat het apparaat die de output levert richting de koptelefoon minstens zo belangrijk is? Vergelijk bijvoorbeeld maar eens je huidige koptelefoon, wanneer je het aansluit op je smartphone, televisie en laptop. Je zult zien dat het geluid bij alle drie anders is. De laptop levert vaak een veel betere output en dus hogere kwaliteit geluid richting je koptelefoon. Het is ook mogelijk om de kwaliteit van de output te verbeteren met een zogeheten koptelefoonversterker. Hiermee verbeter je de geluidskwaliteit aanzienlijk. De Fiio A5 is zo’n koptelefoonversterker en wij mochten hem testen. Lees hier ons Fiio A5 review!

Review Fiio A5

We beschikken zelf over o.a. een hoge kwaliteit Sennheiser en Sony koptelefoon. Beiden leveren een hoge kwaliteit muziek. ‘Wat valt er hier nog aan te verbeteren?’ , vroegen we ons hardop af. Best veel, blijkt nu. Fiio verkoopt veel koptelefoonversterkers. De Fiio A5 is een koptelefoonversterker die je aan kunt sluiten tussen het apparaat dat de output levert, dus bijvoorbeeld een iPhone. Hiermee hebben wij hem ook getest. Alle kabeltjes zijn meegeleverd met de Fiio A5 , dus je kunt hem zo aansluiten. Binnen ongeveer 5 minuten hadden we alles uitgepakt en aangesloten op onze iPhone.

We hebben verschillende soorten muziek getest, en bij alles merkten we dat het geluid aanzienlijk beter werd. Erg handig om mee te nemen is hij echter niet, gezien het formaat. Er worden materialen meegeleverd om hem bijvoorbeeld aan je smartphone te binden, maar dit maakt hem te groot om in je broekzak te doen. Hier is hij dus ook niet voor gemaakt. Hij kan erg goed van toepassing komen wanneer je bijvoorbeeld werkt in de audio-industrie, of een erg groot liefhebber bent van muziek. Ook wanneer je een feestje hebt, kun je hem gemakkelijk koppelen aan de iPad of laptop, waarmee je het feest voorziet van een betere kwaliteit muziek.

Positieve punten Fiio A5

– Strak design
– Lange batterijduur (ongeveer 13 uur)
– Flinke verbetering van de geluidskwaliteit

Verbeterpunten Fiio A5

Het apparaat is vrij groot van formaat. Ondanks dat er o.a. een elastiek wordt meegeleverd om hem bijvoorbeeld aan je iPhone te koppelen, is het niet heel praktisch om mee te nemen. Althans, wanneer je hem constant bij je moet dragen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties