Review: JBL Charge 3 dé speaker voor elke gelegenheid!

Review van de JBL Charge 3 speaker

JBL komt met een nieuwe draadloze speaker, de JBL Charge 3. Los van het feit dat hij er op het eerste oog dik uitziet, zijn de specificaties ook niet misselijk. Tijd voor TheDudes om hem te testen!


Look and feel JBL Charge 3review van jbl charge 3 bluetooth speaker

Aan zowel de doos als de speaker is door JBL veel aandacht besteed. De doos en alles wat erin zit ziet er strak uit. Toen we de speaker uit de doos haalden, viel meteen op hoe solide deze aanvoelt. De speaker voelt vrij zwaar aan. De buitenkant is gemaakt van een stevig rubber, wat hem beschermt tegen stoten. Dit maakt het ook ideaal om hem mee te nemen naar buiten.

Specificaties JBL Charge 3

Bluetooth

Hij beschikt over Bluetooth, waarmee je diverse devices draadloos kunt koppelen. Je smartphone, tablet of bijvoorbeeld je laptop. Binnen 20 seconden hadden we onze iPhone aan de speaker gekoppeld. YouTube, internetradio, Spotify of je eigen muziek. Alles is super eenvoudig te streamen. Naast Bluetooth, kun je ook je devices koppelen met een ingebouwde USB-poort. Hiermee kun je zelfs je device opladen, zonder de muziek te onderbreken! Tevens beschikt de JBL Charge 3 over JBL Connect. Hiermee is het mogelijk om meerdere JBL speakers aan elkaar te koppelen, waarmee je helemaal een zieke muziekervaring kunt beleven. Helaas hebben wij slechts de beschikking over één speaker, dus deze functionaliteit konden we niet testen.
Accu: 6000mAH power bank

De JBL Charge 3 beschikt over een flinke 6000mAH power bank, welke ervoor zorgt dat de speaker tot wel 15 uur lang speeltijd heeft. Daarnaast levert deze voldoende energie om je device op te laden, wanneer je deze aan de USB-aansluiting koppelt. Kan altijd handig zijn wanneer je bijvoorbeeld buiten bent!

IPX7 waterproof

Deze specifcatie moesten we natuurlijk meteen testen. De JBL Charge 3 is namelijk waterproof! Wanneer we de handleiding mogen geloven, kan hij 30 minuten lang op 1 meter diepte worden gehouden. Helaas hebben we dit niet kunnen testen. Wel hebben we hem onder de kraan gehouden. Het water druppelt er snel vanaf en de speaker werkt inderdaad nog steeds. Dit maakt hem ideaal voor bijvoorbeeld een dagje strand, picknicken of barbecueën. Indien je knoeit, is de vuiligheid er zo vanaf, zonder dat dit de speaker beschadigd.

Geluid JBL Charge 3

Het belangrijkste element van een draadloze speaker is natuurlijk het geluid. Wat meteen opvalt, is dat aan beide zijden van de speaker een soort subwoofer zit, waarmee je zelfs de bass kunt zien en kunt voelen. De zogenaamde JBL Bas Radiator, zoals JBL het zelf noemt. In tegenstelling tot vele andere draadloze speakers, lijkt de JBL Charge 3 gericht op mensen die houden van muziek met een stevige bass erin. Want daar weet hij wel raad mee! Wanneer je de speaker voor het eerst aan zet kun je je haast niet voorstellen dat al dat geluid uit zo’n klein speakertje komt. Zowel de lagere tonen als de hogere tonen komen heerlijk uit de speaker zetten. We hebben diverse soorten muziek geprobeerd; top40, pop, rock, hardstyle, hiphop. Alle muziekstijlen kan de JBL Charge 3 prima aan. Wel is het zo dat wanneer je de hoogte van de volume vanaf ongeveer driekwart zet, het geluid schel begint te worden. Iets wat vaker bij dergelijke speakers voorkomt. Ons advies is dan ook om hem niet harder te zetten dan ongeveer driekwart van het volume, want je loopt ook de kans om de speaker hiermee te beschadigen.

Conclusie review JBL Charge 3

De JBL Charge 3 is de ideale speaker voor zowel thuis als om buiten gebruikt te worden. Het stevige, waterdichte design in combinatie met een goede accu erin maakt hem echt perfect om mee te nemen. Naar een barbecue, dagje strand, de camping of naar een festival, bij elke gelegenheid waar je lekker muziek wilt afspelen zou deze speaker goed zijn werk doen. Dat je bovendien nog je smartphone ermee kan opladen maakt het af. Wij van TheDudes zijn erg te spreken over het nieuwste model uit de serie van JBL.

 


 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.