Review: oplaadbare zaklamp van Maglite ‘MagCharger’

oplaadbare zaklamp maglite

Als we het over zaklampen hebben komt al snel het merk ‘Maglite’ ter sprake. Deze robuuste zaklampen worden in veel gevallen gebruikt door Politie, Brandweer en in het leger. Niet heel gek: de zaklampen hebben zich bewezen en blijven innoveren. Innoveren? Op het gebied van zaklampen? Ja! We hebben onlangs de nieuwe oplaadbare versie onder de loep genomen. De nieuwe MagCharger van Maclite is een oplaadbare zaklamp. 

De “Mercedes” onder de zaklampen. Zo willen wij Maglite beschrijven. In deze review hebben we de plus- en minpunten van de Magcharger van Maglite onderzocht. Laten we eerst eventjes ingaan op de zaklamp zelf. Het is een zaklamp voorzien van een led, met een maximale lichtopbrengst van 643 lumen. Uiteraard is ook deze zaklamp voorzien van een lampkop waarmee gefocust kan worden. Het totale lichtbereik is maar liefst 407 meter! Hiermee is deze oplaadbare zaklamp de verst schijnende Maglite tot nu.

lengte van de maglite

Bij de Magcharger wordt een handig ophangsysteem geleverd. Deze kun je aan de muur bevestigen, waarna je deze aan het lichtnet kunt aansluiten. Met behulp van twee grijze ringen die in de Maglite verwerkt zijn, laadt hij op zodra je hem aan de muur hangt. Met een makkelijke klik begint hij vervolgens met opladen.

De batterijduur, nadat hij volledig is opgeladen, is ongeveer 3 uur als je hem op zijn volle kracht laat schijnen. Ook hiermee streeft deze Maglite zijn broertjes ruim voorbij. Op de zaklamp zelf zitten nog verschillende opties om de lichtstand in te stellen. Zo kan er gekozen worden voor een maximale lichtstand, een energiebesparende lichtstand en zijn er zelfs mogelijkheden voor een stroboscoopstand.

Natuurlijk staan Maglite’s bekend om hun verschillende groottes. Zo zijn er Maglites van bijna een halve meter lang, maar zijn er ook handige handmodelletjes je gemakkelijk in een rugzak kan stoppen. Deze versie is ruim 30 centimeter lang, wat hem misschien wat minder ‘compact’ maakt.

pakket maglite zaklamp

Deze oplaadbare zaklamp van Maglite is verkrijgbaar bij onder andere Coolblue.  En geloof ons, hij is elke euro waard als je op zoek bent naar een betrouwbare en vooral kwalitief hoge zaklamp die oplaadbaar is. Geen gedoe meer met batterijen, ver genoeg kunnen schijnen en makkelijk kunnen ophangen aan de muur terwijl hij gelijk oplaadt.

We hebben hieronder al onze plus- en minpunten eventjes voor je op een rij gezet!

+ Handig kliksysteem om de zaklamp op te laden

+ Geen gedoe meer met batterijen door opladbare functie

+ Robuuste zaklamp die tegen een stootje kan

+ Goede prijs/kwaliteit verhouding

+ Verschillende standen (waaronder energiezuinig)

– Redelijk lang, minder compact (niet een echt minpuntje, gezien deze zaklamp ook niet echt bedoeld is en gekozen wordt om ‘snel’ mee te nemen.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties