De nieuwe Panasonic 4K TV TX-50EXW784: dé televisie van dit moment!

Review Panasonic 4K TV TX-50EXW784

Wat kunnen wij daar toch van genieten. Lekker met de beentjes omhoog, wat snacks en een heerlijk drankje terwijl je geniet van je favoriete serie. Uiteraard is het hierbij wel belangrijk dat de serie afspeelt op een goede televisie, waarbij scherpte, een goede ontvangst en smart TV mogelijkheden een must zijn. Op het gebied van televisies en media in het algemeen houden we daarom onze ogen altijd wijd open. Onlangs hebben we de Panasonic 4K TV TX-50EXW784 uitgebreid getest. Hiervoor hebben we gekeken naar specifieke kenmerken van de 4k televisie van Panasonic. Benieuwd naar de uitkomst van onze review? Lees dan hieronder snel verder.

Panasonic is een specialist op het gebied van televisies. Al jarenlang staan er televisies in woonkamer, voorzien van een Panasonic merkje aan de voorkant van het scherm. Niet heel gek dat ook in deze tijd Panasonic blijft innoveren en steeds met nieuwe modellen op de markt komt. Momenteel zijn er tientallen televisies beschikbaar met 4k mogelijkheden en uiteraard smart-tv opties. Iets wat we erg belangrijk vinden gezien we lekker Netflix willen kunnen gebruiken.

4k zorgt voor een onwijs scherpe resolutie

De Panasonic TX-50EXW784 is een goed voorbeeld van een échte 4k TV. De resolutie is onwijs scherp waardoor kleine details goed zichtbaar zijn op het scherm. Waar je normaal gesproken nooit zo lette op de achtergrond van een scene in een serie, wordt je nu ook getrokken naar wat er op de achtergrond gebeurt. Daarbij zijn ook de kleuren goed helder, wat nog meer zorgt voor een betere ervaring van films en series. En waar normaal gesproken de kleur zwart altijd nog een beetje grijziger en lichtgevend was, is zwart nu echt zwart. Dat komt doordat deze TX-50EXW784 gebruik maakt van local dimming, waarbij zwart niet meer kunstmatig zwart gemaakt is. Een opvallend aspect wat eruit sprong tijdens het reviewen van deze Panasonic TV.

Het design van de TX-50EXW784 van Panasonic: van deze tijd!

Hoewel een televisie maar een rechthoekig plat apparaat is, zijn er toch nog tal van mogelijkheden om dit tot een fraai meubelstuk te maken. Dit bewijst Panasonic, wat met behulp van de standaard en de kleur van deze 4k TV zorgt voor een stijlvolle televisie. De standaard van de televisie is eentje die we niet eerder zijn tegengekomen: met een subliem aluminium kleurige x-poot, hadden we soms het gevoel dat de televisie niet meer op de kast stond.standaard van de televisie

Een prettige ervaring, want er moet naast het afspelen van de film zo min mogelijk van de televisie zelf opvallen. Dit wordt ook duidelijk als we kijken naar de behuizing van de televisie: we hebben slechts een paar keer een écht dunne rand om de tv’s gezien en dit was er eentje van!

Media van deze televisie: overzichtelijk en clean

Bij het opstarten van de televisie wisten we niet helemaal wat we konden verwachten op het gebied van een menu en navigatie. Al snel wordt duidelijk dat ook hier met aandacht naar gekeken is. Bij het opstarten van de televisie komt er al snel een menu naar boven met daarin vier verschillende mogelijkheden: Live TV, Applications, Dashboard en Devices. Extra handig is de tijd die clean in de rechterbovenhoek te vinden, evenals het actuele weerbericht. Standaard zijn er op deze televisie met smart-tv optie al enkele applicaties toegevoegd.netflix knopje afstandsbediening Zo zijn bij het opstarten van Netflix alleen maar inloggegevens nodig, waardoor je gelijk de popcorn kunt gaan pakken. Sterker nog: op de aluminium afstandsbediening zit standaard een ‘Netflix’ knopje. Welke besturingssysteem hierachter zit? Het actuele Firefox OS, en dat betekent dat je kunt profiteren van de laatste snufjes en een up to date systeem.

Koppeling met andere apparaten waaronder je smartphone: easy!

Je kunt er uiteraard voor kiezen om eenvoudig een Google Chromecast in de achterkant van deze Panasonic televisie te pluggen, maar dat anders, moet Panasonic gedacht hebben. Met deze Panasonic TX-50EXW784 is het namelijk om met een simpele schuifbeweging jouw smartphone of tablet met je televisie te koppelen. Wil je bijvoorbeeld je vriendengroep een leuke video van je smartphone laten zien? Swipe en presenteer het in een paar seconden op de televisie. Deze techniek wordt overigens de Swipe & Share functie genoemd. Erg handig en we moeten zeggen dat je er al snel aangewend raakt.

Randzaken: wat krijg je erbij en waar zou je op moeten letten?

Net als bij elke andere televisie krijg je ook bij deze uiteraard een afstandsbediening geleverd. Het voetstuk van de televisie wordt er ook bij geleverd, waarbij je zelf moet beslissen of je de televisie liever ophangt of op de voet plaatst. Mocht je hem ophangen is het natuurlijk wel het allermooiste als je de kabels (die natuurlijk ook meegeleverd worden) netjes wegwerkt in een kabelgootje. Daarbij zijn er vaak voordelige cashback deals mogelijk bij Panasonic. Zo krijg je € 100,- cashback als je deze Panasonic 4K TX-50EXW784 televisie bij Cooblue aanschaft. Ook raden we je aan om deze televisie apart te verzekeren, wat tevens gelijk mogelijk is bij aankoop in deze webshop. Als tip willen we je wel meegeven om te kijken naar een soundbar of een andere manier om het geluid nog beter tot zijn recht te laten komen.

Eindoordeel van onze review van de Panasonic 4K tv TX-50EXW784

Met deze televisie is het kijken van je favoriete series of films echt een feestje. We hebben zelden zo’n scherpe resolutie meegemaakt en daarbij is de televisie mooi vormgegeven. Door zijn aluminium behuizing en de mooi afgewerkte voet kan deze televisie in menig ingerichte woonkamer een mooi plekje innemen. De prijs kwaliteit verhouding is naar onze mening meer dan goed: de prijs is gezien andere televisies gemiddeld, maar wat je er voor terugkrijgt ruim daarboven in vergelijking met andere 4k televisies.

Het besturingssysteem is in het begin eventjes wennen, maar als snel wisten wij de weg te vinden op de televisie en raakten we in mum van tijd al gewend aan de Swipe & Share functie. Dit is vooral erg handig als je van die ‘kijk dit filmpje op YouTube eens’ avondjes heb met vrienden.

Kortom: deze Panasonic 4k TV TX-50EXW784 is een goede keuze voor degene die lekker wilt ontspannen en optimaal wilt genieten van zijn of haar serie. Met name de resolutie springt er echt uit! Bekijk hieronder nog enkele foto’s!

panasonic 4k tv tx-50exw784

afstandsbediening van de tx-50exw784

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties