Review: Sennheiser PXC 550 wireless hoofdtelefoon

review sennheiser pxc 550 wireless hoofdtelefoon

Onze review van de Sennheiser PXC 550 wireless hoofdtelefoon

Onlangs kregen we de nieuwe Sennheiser PXC 550 in handen. Een draadloze koptelefoon met een aantal unieke eigenschappen waar we je graag mee over vertellen. We hebben deze Sennheiser PXC 550 wireless hoofdtelefoon op een aantal aspecten getest en vertellen je er hieronder graag meer over! Lees onze review hieronder.

Vaak reviewen we hoofdtelefoons die onze aandacht trekken. Na het lezen van de nieuwe Sennheiser PXC 550 konden wij niet anders dan deze draadloze hoofdtelefoon eens onder handen te nemen. Op veel websites komt deze hoofdtelefoon ter sprake, gezien het een hoofdtelefoon is die al het geluid om je heen doet dempen. Iets wat natuurlijk heel erg prettig als jij gefocust wilt werken, bezig bent met het editen van een video of gewoon even lekker wilt genieten van heerlijke muziek. Bekijk hoe deze Sennheiser PXC 550 wireless hoofdtelefoon scoort op verschillende punten.

Geluid van deze Sennheiser: +

Onwijs goed. Het geluid is super scherp en zoals we hierboven al aangaven is deze hoofdtelefoon met name bekend door zijn ‘Adaptive Noise Cancellation’. We deden de hoofdtelefoon op en zetten de televisie aan, waarbij we gelijk merkte dat deze hoofdtelefoon van Sennheiser veel meer dempt dat de normale hoofdtelefoons die dit niet bieden. Daarnaast heeft deze hoofdtelefoon de mogelijkheid om verschillende geluidsinstellingen door te voeren.

Comfort van de wireless hoofdtelefoon: +

Hij zit lekker. Net als veel andere hoofdtelefoons is deze te verstellen door de oorpads naar beneden te trekken. Daarbij zijn de oorpads erg zacht, evenals het gedeelte wat bovenop je hoofd komt te zitten. Soms hadden we bijna het gevoel dat we geen hoofdtelefoon meer op hadden. Heerlijk.

Compactheid van de Sennheiser PXC 550: +

Onwijs compact. Doordat je de oorkleppen eenvoudig naar binnen kunt klappen (waardoor de hoofdtelefoon ook gelijk uit gaat) kun je er een klein pakketje van maken. Bij de hoofdtelefoon wordt een etui geleverd waarin je hem handig kunt opbergen voor als je hem bijvoorbeeld mee wilt nemen.

Batterijduur: +

Hoewel draadloze apparaten toch stiekem niet zo draadloos zijn als ze beweren, doordat ze niet lang zonder stroomaansluiting kunnen, is het bij deze Sennheiser een heel ander verhaal. Hij gaat maar liefst 30 uur meer! En dat is een hoop, als we het vergelijken met de gemiddelde draadloze hoofdtelefoon.

Look & Feel van de PXC 550: +

Hij is mooi. Met name door de mooie afwerking van de oorpads en het gegraveerde Sennheiser logo boven de verstelbare schuiven. Ook de mooie metalen kringen op de oorpads, die voorzien zijn van kleine gaatjes voor waarschijnlijk de Noise Cancellation zien er prachtig uit. Daarbij is deze hoofdtelefoon ook niet enorm groot, waardoor je deze ook prima onderweg zou kunnen gebruiken.

Bediening van de Sennheiser: +

Een grote plus als het gaat om het instellen van het geluid. Op de oorpad zit een touch-mechanisme, waardoor je hem lekker op kunt houden en met je hand eenvoudig het geluid harder of zachter kunt zetten door te swipen op de oorpad. Super handig en het werkt heel makkelijk.Daarbij schakel je de hoofdtelefoon heel makkelijk aan en uit door de oorpads naar binnen en/of naar buiten te klikken. Een vrouwelijke stem laat weten dat de hoofdtelefoon aan- of uitgeschakeld wordt.

Prijs / kwaliteitsverhouding: +

Als we kijken naar de prijs van deze hoofdtelefoon, is het wel duurder dan een gemiddelde draadloze hoofdtelefoon. Nadat we hem echter getest hebben en weten hoeveel meer ‘hoofdtelefoon’ je in huis haalt dan andere varianten, vinden wij deze elke euro waard. Momenteel kun je deze Sennheiser bij Cooblue kopen met korting en scoor je deze voor € 247,-. Bekijk de Sennheiser PXC 550 bij Coolblue.

Knopjes en overige instellingen: –

Het enige kleine minpuntje wat we tegenkwamen waren de verschillende kleine knopjes die op aparte plekjes zitten. Uiteraard draagt dit wel bij bij de look & feel van de hoofdtelefoon: je ziet de knopjes bijna niet zitten als je hem op hebt. Hierbij moet ook gezegd worden dat wanneer je de Sennheiser PXC wireless hoofdtelefoon op de juiste wijze hebt ingesteld, je de knopjes eigenlijk niet meer nodig hebt.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties