SmartHalo review: fietsnavigatie uit de toekomst?

smarthalo review

Onze SmartHalo Review: “Uniek, handig én een pluspunt voor je fiets”

Zo nu en dan is het weer zover: we nemen weer een gave gadget van deze tijd onder de loep. Wellicht heb jij deze onlangs voorbij zien komen: SmartHalo. SmartHalo is een een navigatiesysteem voor fietsen, die uit de toekomst lijkt te komen. Na het alleen al zien van SmartHalo wisten wij een ding zeker: wij moéten deze testen. Wij besloten de proef om de som te nemen en het fietsnavigatiesysteem te testen. Lees onze SmartHalo review hieronder!

Eerlijk gezegd deed de SmartHalo ons een beetje denken aan een afstandsbediening voor slimme verlichting. Met veel verschillende kleuren, een strak design en een compact uiterlijk konden we niet wachten om hem op onze fiets te installeren. Met een simpel systeem is de SmartHalo binnen enkele seconden een onderdeel van je fietsstuur. Maar wat doet dit ‘slimme’ systeem eigenlijk en waarom zou ook jij dit navigatiesysteem op je fiets moeten hebben?

Wat is SmartHalo precies?

SmartHalo lijkt uit de toekomst te komen, maar is sinds kort exclusief verkrijgbaar bij Coolblue. Het is een navigatiesysteem voor je fiets, die jij eenvoudig op je stuur kunt installeren. Met behulp van het systeem kun jij op een leuke manier de weg vinden, je verbrande calorieën bijhouden en krijg je een inkijk van nog veel meer gegevens van je afgelegde route. Dit is inzichtelijk met behulp van een applicatie die je kunt downloaden op je smartphone.

Hoe werkt de navigatie van dit navigatiesysteem?

Met behulp van verschillende lichtjes! Je koppelt eenvoudig de SmartHalo aan je telefoon met behulp van bluetooth. Door de verschillende verlichting word je eenvoudig naar je eindbestemming geleid. De verlichting laat zien welke richting je op moet door op te lichten op een bepaalde plek van de cirkel van het systeem. Is hij groen, dan rijd je in de goede richting. Is hij rood, dan moet je omkeren. Simpeler kan het bijna niet toch?

Wat voor soort gegevens kun je allemaal bekijken?

Doordat hij gekoppeld wordt met je telefoon, heb je achteraf inzicht in heel veel verschillende gegevens. Je kunt namelijk zien hoeveel calorieën je verbrand hebt tijdens het fietsen, hoogte verschillen bekijken van de route en natuurlijk ook hoeveel kilometer je hebt afgelegd.

Hoezo maakt het systeem mijn fiets ‘slimmer?’

SmartHalo brengt het IQ van je fiets naar een hoger level. Maak van je oude opoe fiets een fiets uit de toekomst met dit navigatiesysteem. Niet alleen heb je straks navigatie op het stuur zitten of kun je allerlei gegevens bekijken: SmartHalo geeft ook een seintje als jij een berichtje binnenkrijgt op je smartphone. Op die manier kun jij je telefoon gewoon in je zak laten zitten en hoef je tijdens het fietsen niet telkens met een hand aan het stuur je smartphone in de gaten te houden. Als kers op de taart is er ook sprake van een ingebouwd alarmsysteem, wat jouw fiets gelijk beveiligd.

De plus- en minpunten volgens onze review

Zien is geloven. We hebben zelf de SmartHalo op het stuur van de fiets geïnstalleerd en hebben verschillende plus- en minpunten genoteerd van het systeem. En als je ons een beetje kent, gaan we altijd op zoek naar beide punten, om tot een waardevolle review te komen. Maar wat zijn de punten die naar voren kwamen bij de SmartHalo review?

Pluspunten SmartHalo

+ Compact en binnen een paar seconden bevestigd op je stuur
+ Achteraf kun je allerlei handige gegevens bekijken
+ Wij fietsten tijdens een klein buitje en bleek goed waterdicht
+ Goed werkend alarmsysteem voor de fiets
+ Je kunt je telefoon in je zak houden tijdens het fietsen
+ Lange accuduur van het navigatiesysteem

Minpunten SmartHalo

– Je ziet niet hoe de weg zal lopen, wat lastig kan zijn bij voorbereiding
– Het systeem van je fietshalen dien je wel eventjes te oefenen: soms wat lastig

Zelf deze gadget aanschaffen na het lezen van onze SmartHalo review?

Zelf een SmartHalo aanschaffen? Bekijk hem dan nu exclusief bij Coolblue voor € 199,- en geniet zelf binnenkort van de SmartHalo! Bekijk hieronder nog een gave reclame van de SmartHalo en krijg een indruk.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties