Snelste voetballers ter wereld

snelste voetballer

Anno 2015 worden ontelbare statistieken bijgehouden tijdens voetbalwedstrijden. Bijvoorbeeld hoeveel kilometer een speler heeft gelopen, hoe snel een speler heeft gelopen, welke patronen spelers lopen of in welke hoek een speler de afgelopen penalty’s heeft geschoten. Interessant om te kijken hoe ze dit nou doen en wie er de snelste voetballers ter wereld zijn.

Hoe meten ze bij een voetbalwedstrijd hoeveel kilometer en hoe snel een speler heeft gelopen?

Wanneer je live een voetbalwedstrijd kijkt zie je wel eens dat ze melden hoeveel kilometer een speler heeft gelopen. De ene speler loopt zo’n 8 kilometer, de ander zo’n 12 kilometer. Ze melden tot op bijna de meter nauwkeurig hoeveel een voetballer loopt tijdens de wedstrijd. Maar hoe meten ze dat nou eigenlijk? En wie zijn de snelste voetballers ter wereld?

Pattern Recognition

In een voetbalstadion hangen veel camera’s. In de Amsterdam ArenA hangen bijvoorbeeld maar liefst 115 camera’s. Deze camera’s filmen de voetballers. In het hele stadion wordt vanuit verschillende hoeken wordt gefilmd, De camera’s kunnen de voetballers herkennen aan bijvoorbeeld de houding, de hoogte en de positie van de speler. De beelden worden doorgestuurd naar een computer, die vervolgens de snelheid en de afstanden berekent. Deze metingen worden Pattern Recognition genoemd. Na deze berekening komt er een aantal gelopen meters uit, welke wordt omgerekend naar het aantal gelopen kilometers. Ook kunnen ze met Pattern Recognition berekenen wie de snelste man op het veld is. Wist je dat Arjen Robben de snelste gemeten voetballer ooit is? Op het WK van 2014 is er een snelheid gemeten van maar liefst 37 km per uur!

Snelste voetballers ter wereld

1. Arjen Robben – 37 km/uur
2. Theo Walcott – 35.7km/uur
3. Antonio Valencia – 35.2km/uur
4. Gareth Bale – 34-7km/uur
5. Aaron Lennon – 33.8km/uur
6. Cristiano Ronaldo – 33.6km/uur
7. Lionel Messi – 32.5km/uur
8. Wayne Rooney – 32.1km/uur

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Reacties

Reacties